Заступник голови ОП Татаров точно спробує взяти під контроль нового директора НАБУ Кривоноса – Шабунін

Новини
Кривонос Татаров
Семен Кривонос и Олег Татаров

Новий директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Семен Кривонос має бути готовий до тиску з боку Офісу президента, безпосередньо з боку заступника голови ОП Олега Татарова.

Про це заявив голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін в інтерв’ю «Українській правді».

Шабуніну поставили запитання, чи може заступник голови ОП Олег Татаров, якому приписують «тіньове кураторство» над більшістю українських правоохоронних органів, спробувати взяти під контроль нового директора НАБУ.

«У вас є орган антикорупційний, який ви не контролюєте. І це – єдиний орган з усіх, який в корупційному провадженні може посадити: міністра, народного депутата, суддю… Чи хочете ви нейтралізувати цю загрозу? Відповідь очевидна. Чи спробують під контроль цей орган взяти? Спробують точно», – сказав Шабунін.

«Українська правда» повідомила, що очікує на відповідь Олега Татарова з проханням прокоментувати слова Віталія Шабуніна.

Кабмін України 6 березня 2023 року призначив голову Державної інспекції архітектури та містобудування Семена Кривоноса на посаду директора Національного антикорупційного бюро України. Центр протидії корупції вказує, що Кривонос не має досвіду розслідування корупції та повʼязаний із заступником глави Офісу президента Олексієм Кулебою.

5 серпня 2020 року президент Украины назначил заместителем руководителя Офиса президента Олега Татарова.

Це призначення викликало значний резонанс в українському суспільстві, адже Татаров — не просто раніше люстрований керівний співробітник МВС часів Захарченка-Януковича. А один із їхніх умовних адвокатів – бо саме він публічно виправдовував криваві силові дії проти учасників Революції Гідності, а як заступник начальника Головного слідчого управління МВС міг мати безпосереднє відношення до фабрикації справ проти них.