Окупанти віджали приміщення ФАП на Арабатській Стрілці під «криміналістичну лабораторію» для своїх поліцаїв

Новини
Відкриття «криміналістичної лабораторії» окупантів у будівлі ФАП на Арабатській Стрілці. Фото: скріншот відео

Російські окупанти віджали приміщення фельдшерсько-акушерського пункту на Арабатській Стрілці під «криміналістичну лабораторію» для своїх поліцаїв. Приміщення фельдшерсько-акушерського пункту збудоване у 2019 році за кошти бюджету Щасливцевської сільради. Медичні послуги там отримували як мешканці Генічеської громади, так і курортники, які відпочивали на Арабатській Стрілці.

Сюжет з відкриття «поліцейської лабораторії генетичних досліджень» показали російські пропагандисти, які обслуговують окупаційну «адміністрацію» частини загарбаної Херсонської області,пише Telegram-канал «Генічеськ ua».

При цьому на відео ретельно заблюрили білим тлом вікна та двері, щоб ніхто не впізнав місце, де саме знаходиться ця установа окупантів.

Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо (в центрі) на відкритті «криміналістичної лабораторії» окупантів у будівлі ФАП на Арабатській Стрілці. Фото: скріншот відео

Однак мешканці Генічеського району впізнали приміщення і визначили місцевість, де розташована будівля з «чудо-лабораторією» поліцаїв – центр села Генічеська Гірка на території окупованої Арабатської Стрілки. До російської окупації тут знаходився фельдшерсько-акушерський пункт. А сама будівля була збудована у 2019 році за бюджетні кошти Щасливцевської сільської ради. 

Відкриття «криміналістичної лабораторії» окупантів у будівлі ФАП на Арабатській Стрілці. Фото: скріншот відео

У 2021 році, після об’єднання територіальних громад району в одну ОТГ, фельдшерсько-акушерський пункт і його майно були передані на баланс Генічеської міської ради і на утримання Генічеської центральної районної лікарні.

Будівля фельдшерсько-акушерського пункту на Арабатській Стрілці. Фото: t.me/s/genichua

Вітак, фіксуємо ще один воєнний злочин окупантів і їхніх посіпак: у Генічеської громади вкрадено ФАП, у якому медичні послуги отримували як місцеві мешканці, так і  курортники, які приїздили відпочивати на Арабатську стрілку. 

Це вже не вперше, коли зрадник Володимир Сальдо вихваляється на камеру чужими і вже збудованими об’єктами, видаючи їх за свої досягнення. Нагадаємо, ЦЖР писав про недавню історію із привласнення недобудованої клініки професора Козявкіна, де Сальдо і віце-прем’єр уряду РФ Марат Хуснуллін брехали про будівництво «урядового кварталу» на Арабатці. 

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter