Гауляйтеру Голої Пристані Геннадію Недялкову та його заступниці Юлії Черемісіній повідомили по ще одній підозрі за привласнення «Тойоти», що належала міській раді

Новини
Недялков Черемисная

Служба безпеки України 14 березня повідомила по ще одній підозрі 43-річному гауляйтеру Голої Пристані Скадовського району на окупованій Херсонщині Геннадію Недялкову та його 40-річній заступниці Юлії Черемісіній. Їм інкримінують незаконне заволодіння автомобіля «Тойота Королла» 2020 року випуску, що належав виконавчому комітету Голопристанської міської ради. За скоєний злочин їм загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі.

Повідомлення про підозру опубліковані на офіційному сайті Офісу генпрокурора України, передає Центр журналістських розслідувань.

В документі вказано, що Геннадій Недялков і Юлія Черемісіна займалися пошуком ресурсів для подальшого використання незаконно створеною окупаційною «адміністрацією» Голої Пристані. Для цього вони 17 червня 2022 року приїхали додому до заступниці міського голови Світлани Лінник і почали вимагати від неї ключі від машини і свідоцтво про її державну реєстрацію. Побоюючись за своє життя, а також життя своїх близьких, Світлана Лінник віддала їм те, що вони вимагали.

Наступного дня заступниця гауляйтера Голої Пристані Юлія Черемісіна в супроводі представників збройних сил РФ під’їхала до машини і незаконно нею заволоділа. З того часу автомобіль використовує керівництво окупаційної «адміністрації» міста.

За скоєний злочин Юлії Черемісіній та Геннадію Недялкову загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі – за ч. 1 ст. 111-2 КК України.

28 липня 2022 року СБУ їм обом уже повідомила про першу підозру в колабораціонізмі. Їм інкримінували тиск на місцевих вчителів з вимогою працювати на окупантів, а також призначення гауляйтерів Гладківки Олексія Бузова, Кардашинки Вікторії Целорунго і Нової Збур’ївки Наталії Бебешко

Як повідомляв ЦЖР, в окупованій Новій Каховці 13 березня стався замах на заступника гауляйтера міста Віталія Гуру. Партизани підірвали автомобіль колаборанта біля їдальні «Смачна країна» в мікрорайоні Сокіл. Гура вижив і зараз лікує своє поранення в одній з лікарень.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.