Парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи планують провести у Чехії

Новини
Другий саміт міжнародної Кримської платформи, київ, 23.08.2022 Фото: president.gov.ua

Чеська Республіка готова прийняти та долучитися до організації другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи.

Про це повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук

«Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи плануємо проводити восени у Празі. Я дякую Чеській Республіці за готовність прийняти та долучитися до організації важливого заходу. Переконаний, що він наблизить нас до спільної мети – деокупації Криму та всіх тимчасово окупованих територій», – зазначив він.

Стефанчук розповів, що з головою палати депутатів парламенту Чехії Маркетою Пекаровою Адамовою обговорив, серед іншого, питання посилення оборонної спроможності нашої держави, євроінтеграцію та євроатлантичний курс України.

«Зазначив, що Україна прагне якнайшвидше почати передвступні переговори з ЄС. Подякував також за тверду підтримку Чехією руху України до членства в НАТО», – додав Стефанчук.

  • Учасники Міжнародної Кримської платформи заявляють про готовність продовжувати підтримку України до повного відновлення її суверенітету та територіальної цілісності та закликають Росію негайно припинити бойові дії та насильство та вивести війська по всій території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.
  • 23 серпня 2021 року пройшов інавгураційний Саміт Кримської платформи. Він офіційно запустив перший міжнародний формат щодо Криму. Кримська платформа – це ініційований Україною новий міжнародний консультаційно-координаційний формат. Платформа спрямована на підвищення ефективності міжнародного реагування на триваючу окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим загрозам, посилення міжнародного тиску на Кремль, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні мирним шляхом.
  • Країни-учасники Кримської платформи засудили неспровоковане вторгнення збройних сил РФ в Україну та вимагають від президента Володимира Путіна негайно припинити військові дії та вивести російські війська з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.