У Чорному морі зафіксована нетипова активність ворога, РФ вивела 20 кораблів – Сили оборони

Новини
Калибр
Пуск крилатих ракет «Калібр» по території України з ракетного корабля РФ, Чорне море Фото: mil.ru

У Чорному морі зафіксована нетипова активність ворога, загалом він вивів 20 кораблів, з яких 4 ракетоносії і багато допоміжного флоту.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Ми ретельно спостерігаємо за корабельним угрупованням в Чорному морі і за діями ворога. Зафіксована нетипова активність та кількість корабельного угруповання. Наразі в Чорному морі перебуває 20 одиниць, серед яких 4 ракетоносії, один з них підводний, 28 ракет по максимуму можуть бути споряджені по запуску. Вони намагаються демонструвати свою присутність максимально по Чорному морю там, де можуть собі дозволити, скільки може дозволити світова спільнота. Вони намагаються роззосереджуватися, максимально покриваючи театр морських дій в Чорному морі і намагаючись приховувати свої дії від нас», – сказала Гуменюк.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.