Міноборони США показало відео, як російський винищувач Су-27 атакує дрон Reaper над Чорним морем

Новини
Американський розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper Фото: dvidshub.net
Американський розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper Фото: dvidshub.net

Командування сил США в Європі опублікувало відео моменту і розшифровку події, коли російський винищувач Су-27 атакував американський дрон-розвідник Reaper над Чорним морем.

00:00: [Початок відео] Російський Су-27 наближається до тилу MQ-9 ВПС США.

00:05: Російський Су-27 під час проходження починає випускати паливо. 00:09 Російський Су-27 пролітає над MQ-9 ВПС США під час викиду палива. Коли Су-27 пролітає над MQ-9, це також порушує передачу відео.

00:11: Пропелер MQ-9 ВПС США видно і залишається неушкодженим.

00:22: Російський Су-27 починає другий захід на MQ-9. 00:27: Російський Су-27 починає скидати паливо на підході до MQ-9. Су-27 йде ще ближче.

00:29: російський Су-27 зіткнувся з MQ-9, і трансляція з камери MQ-9 втрачена приблизно на 60 секунд.

00:39: Подача камери MQ-9 повернулася до робочого стану. У цей час пропелер знову видно, а один із опор видно пошкодженим.

00:42: [Кінець відео]

Російський винищувач Су-27 14 березня здійснив спробу перехопити у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем американський розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper, внаслідок чого беспілотник отримав пошкодження і його довелося затопити.

У USAREUR-AF пояснили, що їхні повітряні сили здійснюють польоти по всій Європі відповідно до чинного законодавства країни, що приймає, та міжнародного права. Агресивні дії російського авіаційного екіпажу «небезпечні та можуть призвести до прорахунків і ненавмисної ескалації», резюмувало Командування.

Американський розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper створений на основі БПЛА MQ-1 Predator. Оснащений турбогвинтовим двигуном, що дозволяє розвивати швидкість понад 400 км/год. Крейсерська швидкість – 250 км/год. Практична стеля – 13000 метрів. Максимальна тривалість польоту дорівнює 24 годинам. Дальність – 5920 км.

  • Військово-повітряні сили США 14 березня виступили із заявою, у якій повідомили, що російський винищувач Су-27 під час перехоплення пошкодив над Чорним морем американський розвідувально-ударний БПЛА MQ-9 Reaper, внаслідок чого безпілотник довелося затопити.
  • Американське командування зазначило, що MQ-9 виконував рутинні операції в міжнародному повітряному просторі, коли його перехопив і збив російський літак, що призвело до катастрофи і повної втрати MQ-9. «Фактично, цей небезпечний і непрофесійний вчинок росіян ледь не призвів до катастрофи обох літаків. Літаки США і членів Альянсу продовжуватимуть діяти в міжнародному повітряному просторі, і ми закликаємо росіян поводитись професійно і безпечно», – заявив генерал ВПС США Джеймс Хеккер, командувач ВПС США в Європі і Африці.
  • Міністерство оборони Росії заявило, що їхні винищувачі Су-27 не мають стосунку до падіння американського безпілотника MQ-9 Reaper у Чорному морі, а ще він наблизився до окупованого Криму й летів із порушеннями.