В Криму окупанти встановили протитанкові «зуби дракона» на Керченському півострові

Новини
«Зуби дракона» на Ак-Монайському перешийку в окупованому Криму, березень 2023 року Фото: RFE/RL

У Криму російські окупанти звели лінію протитанкових укріплень на Ак-Монайському перешийку, який з’єднує Керченський півострів з основною частиною Криму. Загороджувальні залізобетонні піраміди, відомі як «зуби дракона», висотою понад півтора метра встановлені у три ряди.

Про це повідомляє кореспондент видання Крим.Реалії.

«Ця лінія укріплень знаходиться на вузькому перешийку, що з’єднує Керченський півострів із основною частиною Криму… Вона розташована на ділянці між селами Батальне та Приморське», – йдеться у повідомленні.

Як пише видання, лінія «зубів дракона» досить довга і губиться за обрієм, якщо дивитися на неї з траси «Таврида».

«Зуби дракона» на Ак-Монайському перешийку в окупованому Криму, березень 2023 року Фото: RFE/RL

В свою чергу Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що між населеними пунктами Ішунь та Воєнка у Красноперекопському районі тимчасово окупованого Криму противник розпочав будівництво фортифікаційних споруд та окопів.

«До виконання робіт примусово залучається цивільне населення на безоплатній основі», – йдеться у повідомленні.

16 березня представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибицький заявив, що в окупованому Криму було створено угруповання, яке займається обладнанням фортифікаційних споруд та лінії оборони. Найбільше таких споруд зведено на півночі Кримського півострова та на півдні Херсонської області на підступах до Криму.

Як повідомляв ЦЖР, в очікуванні контрнаступу української армії окупанти усю зиму буквально вгризаються у захоплену землю півдня України: будують траншеї, бліндажі, встановлюють протитанкові надовби. З’ясувалось, що бліндажі в запорізьких степах споруджують остарбайтери – різноробочі із Середньої Азії, яких московські ділки завозять вахтами, кидають на гроші і напризволяще. Дивіться подробиці у сюжеті кореспондента Сергія Старушка: «Хто будує росіянам лінії оборони в Запорізькій області».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.