Окупанти оприлюднили відео ліквідації на Херсонщині командира взводу «патрульно-постової служби»

Новини
Сергей Москаленко

На окупованій Херсонщині 17 березня ліквідували командира взводу «патрульно-постової служби». Внаслідок підриву автомобіля він загинув, а його дружина і донька зазнали поранень. Російські загарбники не повідомляють імені загиблого, однак відомо, що в цей день у тому ж місці загинув колаборант з Нової Каховки Сергій Москаленко.

Відео підірваної машини оприлюднили російські окупаційні телеграм-канали, передає Центр журналістських розслідувань.

За повідомленням окупаційних ЗМІ, вибуховий пристрій спрацював 17 березня на території Ювілейної селищної ради Херсонського району під лівим крилом автомобіля «ВАЗ-2121», яким керував «командир взводу патрульно-постової служби». Він загинув, а його дружина і донька зазнали поранень. Слідчий комітет РФ за фактом загибелі «поліцейського» порушив кримінальну справу.

Окупаційні ЗМІ не назвали імені загиблого. Проте, як повідомляв ЦЖР, 17 березня на території Ювілейної селищної ради вибухнула автівка з 44-річним колаборантом з Нової Каховки Сергієм Москаленком. Його тіло розірвало навпіл, а окупанти посилили «поліцейські заходи».

Є дві версії цієї ліквідації: Москаленко міг загинути завдяки партизанам, або ж через внутрішні розборки окупантів з місцевими колаборантами. 

Москаленко Сергій Вікторович, 23 жовтня 1978 р. н., до повномасштабної війни мав приватну охоронну фірму «Ягуар». У березні 2022 року він почав добровільно співпрацювати з російськими окупантами і очолив ізолятор у захопленій загарбниками будівлі Каховського районного відділу поліції в Новій Каховці. На цій посаді він допомагав окупантам викрадати місцевих жителів і катувати їх. 

29 вересня 2022 року СБУ повідомила про підозру Сергію Москаленку. За скоєні злочини йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв ЦЖР, 13 березня в Новій Каховці внаслідок замаху партизан отримав поранення заступник гауляйтера цього міста, колаборант Віталій Гура. За даними Центру національного спротиву, операцію з його ліквідації здійснив партизанський рух «Атеш».

**

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.