На Херсонщині окупанти обмежують пересування громадян без паспорта РФ – Генштаб ЗСУ

Новини
Військовослужбовець Росгвардії на окупованій Херсонщині Фото: РИА Новости

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Херсонської області. Українським громадянам, які не отримали паспорт РФ, обмежують пересування регіоном. Також окупаційна «влада» з метою привласнення нерухомості активно підробляє документи на право власності на житлові приміщення та бази відпочинку.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

«Зокрема, в населених пунктах Генічеськ та Стрілкове на блокпостах російські окупанти обмежують пересування громадян України, які не отримали паспорти громадян Російської Федерації. Під час обшуків повідомляють, що громадяни України, які не отримали російські паспорти, після четвертого перетину блокпосту отримають заборону на в’їзд та виїзд», – йдеться у повідомленні.

Крім того, російська окупаційна «влада» з метою привласнення нерухомості громадян України, активно підробляє документи на право власності на житлові приміщення та бази відпочинку, шляхом фальсифікації договорів купівлі-продажу та дарування.

Як повідомлялось, російські загарбники та місцеві колаборанти посилюють примус до отримання паспортів РФ мешканцями тимчасово окупованих територій Запорізької області. До вересня, на який заплановані незаконні «вибори», гауляйтер Євген Балицький пообіцяв «паспортизувати» 80 відсотків населення окупованої Запоріжчини.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.