Німеччина передала Україні черговий пакет допомоги: вантажівки Zetros, дрони-розвідники та снаряди

Новини
Вантажівка Zetros 1833A GLF 4x4 Бундесверу Фото: Combat-Camera-Europe

Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги, до якого, зокрема, увійшли ще одна інженерна броньована машина Dachs, вантажівки Zetros, мобільні антенно-щоглові системи, дрони-розвідники та 40-мм снаряди.

Про це повідомляється на сайті уряду ФРН.

До нового пакету увійшли:

– одна інженерна броньована машина Dachs (раніше – три);

– вісім вантажівок Zetros (раніше – 52);

– вісім систем мобільних антен (раніше – 34);

– вісім дронів-розвідників (раніше – 26);

– 23 520 снарідів калібру 40 мм (раніше – 60 000).

Уся передана військова допомога надійшла напряму від німецької промисловості.

Вантажівки Zetros виготовляє компанія Daimler AG. Вони використовуються для роботи в умовах екстремального бездоріжжя. Вантажівка має компонування, яке забезпечує швидкий доступ до двигуна для його ремонту та кращу стійкість автомобіля. Zetros доступний в трьох модифікаціях: Zetros 1833A (4×4), Zetros 2733A (6×6), Zetros 2743A (6×6).

Як повідомлялось, у березні 2023 року Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги, куди увійшли інженерні броньовані машини Dachs, кулемети MG3 та запчастини до бронетехніки.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.