Колаборант Сейтумер Німетуллаєв зареєстрував у російському реєстрі свій аграрний бізнес в Генічеському районі окупованої Херсонщини

Новини
Сейтумер Німетуллаєв Фото: veteransrussian.ru

Обвинувачений у державній зраді ексголова Генічеської райдержадміністрації Сейтумер Німетуллаєв, який ще у 2014 році прислужував окупантам і втік до Криму, зареєстрував у російському реєстрі свій аграрний бізнес на окупованій території Генічеського району Херсонщини.

Про це повідомляє Telegram-канал «Генічеськ ua».

7 лютого 2023 року у російському держреєстрі з’явилось ТОВ «Агрохолдинг «Союз», засновником та генеральним директором якого вказаний Сейтумер Німетуллаєв (ИНН 910217325580).

Основним видом діяльності агрохолдингу вказані вирощування зернових, зернобобових та насіння олійних культур.

При цьому юридична адреса аграрного підприємства Сейтумера Німетуллаєва співпадає із адресою Чонгарської сільської ради: село Чонгар, вулиця Гагаріна, будинок 1.

Сейтумер Німетуллаєв після втечі в окупований Крим заснував у російській юрисдикції ТОВ «Крымсоюзстрой» (ліквідоване в 2018 році ) та «Фаворит», що торгує будівельними та лісоматеріалами. Частки товариства розподілені між Сейтумером Німетуллаєвим, його дружиною Надіє, сином Рустемом та доньками Гульзарою і Зібіде Німетуллаєвими.

Попри обвинувачення Сейтумера Німетуллаєва у державній зраді та сепаратизмі (суд за шість років так і не виніс вирок!), йому вдалося, завдяки корумпованості херсонської влади всіх рівнів, зберегти свої активи у Генічеському районі, основним з яких є великий банк аграрної землі. За його землями приглядали довірені люди, серед яких називали і латифундиста Альберта Черепаху.

«Сейтумер Німетуллаєв та його син Рустем запопадливо вітали окупацію російськими агресорами Херсонської області, однак до окупаційної «адміністрації» їх не взяли. Тепер, схоже, клан Німетуллаєвих вирішив «легалізуватись» у бізнесі, який ніколи не припинявся», – пише «Генічеськ ua».

Як повідомлялось, щодо колишнього голови Генічеської РДА і головного регіонала району Сейтумера Німетуллаєва відкриті одразу кілька кримінальних проваджень – за сепаратизм, за незаконне заволодіння землею. Він переховувався в окупованому Криму і об’явився у Генічеську після вторгення військ РФ на Херсонщину. Напередодні вторгнення Німетуллаєв висунув претензії своїм партнерам, яким залишив на зберігання землі та бізнес у районі. Також після початку війни в публічний простір вийшов син Німетуллаєва – Рустем, на якого записаний кримський бізнес колаборантів. При цьому тональність звернення Німетуллаєва-молодшого була така, наче він уже отримав від Володимира Путіна ярлик на ханство. Подробиці читайте у матеріалі «Прислужники окупантів у Мелітополі, Новій Каховці, Генічеську та Херсоні».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.