Керівнику окупаційної поліції Каховки Олегу Буховцю повідомили про підозру в колабораційній діяльності, сам він давно виїхав із Херсонщини

Новини
Олег Буховець
Олег Буховець, колаборант (посередині)Фото: соцмережі

СБУ 12 квітня повідомила про підозру в колабораційній діяльності 45-річному Олегу Буховцю, якого окупанти призначили начальником «відділу поліції» у Каховці на Херсонщині. За цей злочин йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Самого Олега Буховця в окупованому місті вже давно не бачили.

Повідомлення про підозру опубліковане на офіційному сайті Офісу генпрокурора, передає Центр журналістських розслідувань.

В документі йдеться, що 45-рчний Олег Буховець, зареєстрований в смт Березанка Миколаївської області, але фактично проживаючий в Каховці, 1 квітня 2022 року добровільно очолив окупаційній Каховський відділ поліції. 

«На цій посаді Буховець керував особами, які погодилися працювати в цьому «відділі» і виконував функції, пов’язані з матеріальним забезпеченням працівників та самого «відділу», – вказано в тексті підозри.

За скоєний злочин Буховцю повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 КК України, за якою передбачене покарання – позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з іншими обмеженнями. 

За інформацією ЦЖР, самого Олега Буховця давно немає в Каховці. В місті стверджують, що він давно втік за межі Херсонської області. 

Олег Буховець родом із Миколаєва, з 2010 по 2015 року він був депутатом Каховської райради від Партії регіонів, також невдало керував одним із місцевих елеваторів, який згодом збанкрутував. Потім займався дрібним бізнесом, а останні роки, як кажуть у Каховці, просто пиячив. Він завжди мав і не приховував проросійські погляди.

Буховець разом із іншими поліцаями засвітився в кількох відеосюжетах на російських пропагандистських телеграм-каналах. На одному з них показали, як поліцаї спалюють нібито вилучені у місцевих наркотичні засоби рослинного походження – «травку». Це відео викликало сміх серед мешканців Каховки. Бо «борцями з наркотиками» російські окупанти не посоромились виставити самих наркоманів, яких взяли на роботу до своєї «поліції». А замість наркотиків в сюжеті насправді спалювали мішки з документами, які зберігалися в одному з боксів відділу поліції.

Олега Буховця 1 квітня 2022 року представив у Каховці як нового начальника «поліції» так званий радник голови «ДНР» Валентин Мотузенко. Тоді разом із Буховцем були представлені гауляйтер Каховки Павло Філіпчук і «директор» захопленого окупантами місцевого водоканалу Олега Гаврилюка. 

Як це відбувалось, читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Будете перечить – отправим на подвал». Як російські окупанти захоплювали Каховку і хто їм підсобляє».