Новим гауляйтером курортної Кирилівки окупанти призначили адвоката Євгена Медвідя

Новини
Євген Медвідь. Фото скриншот з окупаційного телеграм-каналу
Євген Медвідь. Фото скриншот з окупаційного телеграм-каналу

Мелітопольський адвокат Євген Миколайович Медвідь став гауляйтером приморського селища Кирилівка, що на Запоріжжі. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Попередня голова окупаційної адміністрації Кирилівки Катерина Уманець “пішла в політику” – очолила відділення ЛДПР на захопленій частині Запорізької області. 

Новий виконуючим обов’язки  голови окупаційної адміністрації Кирилівки Євген Медвідь малопублічний: перший і поки що  єдиний раз з’явився в окупаційних медіа напередодні Великодня – вітав мешканців громади зі святом. 

Про нового гауляйтера Кирилівки відомо небагато: він колишній співробітник МВС – у 2000-х очолював мелітопольський відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків. 

В 2016 році Рада адвокатів Запорізької області видала Медвідю свідоцтво про право займатися адвокатською діяльністю. Станом на 21 квітня 2023 Медвідь все ще є в Єдиному реєстрі адвокатів України, тобто його свідоцтво не анульоване.

За даними “Ріа-Мелітополь”, під час офіційного представлення колективу окупаційної адміністрації, Медвідь пообіцяв репресії усім, хто чекає на ЗСУ, а також тим, хто не оформлює російський паспорт та чиї родичі виїхали на підконтрольну Україні територію або за кордон.

Підприємців, які хочуть вести бізнес в окупованій Кирилівці, наполегливо запрошують в Кирилівську адміністрацію “для налагодження взаємодії з органами влади”.

  • На початку квітня 2023 року гауляйтер Балицький замінив керівників окупаційних адміністрацій кількох громад Запоріжчини, зокрема, і  Кирилівської. 
  • Попередня “глава администрации” Катерина Уманець очолила Запорізьке обласне відділення “Либерально-демократической партии России”(ЛДПР)