Експрокурор Володимир Шахов і адвокат Антон Петренко з Нової Каховки співпрацюють з загарбниками на окупованій Херсонщині – джерела

Новини
Володимир Шахов і Антон Петренко, колаборанти. Фото з соцмереж

Експрокурор Каховської місцевої прокуратури Володимир Шахов і колишній прокурор, адвокат із Нової Каховки Антон Петренко співпрацюють з російськими загарбниками на окупованій частині Херсонщини.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела та інформацію окупаційних телеграм-каналів.

Колишній прокурор Каховської місцевої прокуратури Шахов Володимир Сергійович, 19 грудня 1986 р. н., мешканець Нової Каховки, «засвітився» на недавній зустрічі з лідером праворадикальної ультранаціоналістичної російської партії ЛДПР Лєонідом Слуцкім, який незаконно відвідав окупований Генічеськ. До цього Шахов представлявся «начальником прокуратури Нової Каховки».

Володимир Шахов (вказаний стрілкою) на зустрічі з лідером ЛДПР Лєонідом Слуцкім в окупованому Генічеську, квітень 2023 року. Фото: окупаційний тк-канал

«Володимир Шахов раніше працював у Бериславській місцевій прокуратурі, а до повномасштабної війни – в Каховській місцевій прокуратурі і перебував у тривалій відпустці для догляду за дитиною. Він багато вживав синтетичних наркотиків: подібних до нього наркозалежних зазвичай називають «сольовиками», – розповіли ЦЖР знайомі Шахова.

Екс-прокурор Новокаховської прокуратури, адвокат Петренко Антон Павлович, 11 березня 1981 р. н., з перших тижнів окупації співпрацює з росіянами і працює юристом в окупаційній «адміністрації» Нової Каховки. Як адвокат він досі обліковується радою адвокатів Херсонської області.

Антон Петренко (вказаний стрілкою) на організованованому осередком «Единой России» суботнику у Новій Каховці, квітень 2023 року. Фото: окупаційний тк-канал

Як повідомляв ЦЖР, мелітопольський адвокат Євген Медвідь став гауляйтером приморського селища Кирилівка, що на Запоріжжі. В 2016 році Рада адвокатів Запорізької області видала Медвідю свідоцтво про право займатися адвокатською діяльністю. Станом на 21 квітня 2023 Медвідь все ще є в Єдиному реєстрі адвокатів України, тобто його свідоцтво не анульоване.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter