Росіянин Алєксандр Рабчаєв став заступником командира херсонського незаконного збройного формування – «добробату ім.Маргелова»

Новини
Фото: РИА Новости

Громадянин РФ Алєксандр Рабчаєв, чия родина має бізнес в окупованому Криму, став заступником командира з політико-виховної роботи у незаконному збройному формуванні – так званому «Добровольчому батальйоні ім. В.Ф.Маргелова». Він бере участь у праймеріз «Единой России» для участі у «виборах» в депутати «законодательного органа» окупованої частини Херсонщини.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Про те, що Рабчаєв є заступником командира з політико-виховної роботи у незаконному збройному формуванні – так званому «Добровольчому батальйоні ім. В.Ф.Маргелова» йдеться на сайті партії «Единая Россия», де публікуються дані кандидатів, які беруть участь у праймеріз для участі у так званих «виборах» в депутати «законодательного собрания» окупованої частини Херсонської області, які Росія має намір провести восени 2023 року.

Алєксандр Владіміровіч Рабчаєв родом з міста Кричів Могилівської області Білорусі. У кінці 2000 років мешкав у Брянську, потім переїхав у Москву.

Алєксандр Рабчаєв — колишній працівник федерального державного унітарного підприємства «Ростэк» митної служби РФ.

У червні 2015 року він зареєстрував в окупованому Сімферополі компанію «Югспецмаш» (ИНН: 9102188245) (ліквідована у жовтні 2017 року). Другим засновником компанії значиться Станіслав Рабчаєв, ймовірно, син. Станіслав є засновником компанії «Комбинат хлебопродуктов «Пальмира» (ИНН: 9102188213) у Сімферополі.

Його син Станіслав з 1997 по 2003 роки навчався у Мінському суворовському військовому училищі.

ЦЖР повідомляв, що на окупованих територіях України створюються так звані «добровольчі батальйони» — насправді, з позиції міжнародного права і українського законодавства — незаконні збройні формування. Один із них — батальйон колаборантів імені Маргелова у Херсоні.

Нагадаємо:

  • Центр журналістських розслідувань розповідав, що на окупованій частині Херсонської області росіяни та їхні прихвостні створили загін самогубців, який назвали «добровольчим розвідувальним батальйоном імені Василя Маргелова».
  • СБУ повідомила про підозру колишньому заступнику начальника головного управління МНС в Одеській області, 59-річному мешканцю Київщини Олександру Коротаєву, який очолив незаконний «батальйон імені Маргєлова» в Херсоні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.