Окупанти замінили «директора» Каховського геріатричного пансіонату на Херсонщині і продовжують незаконну паспортизацію його підопічних

Новини
Видача паспортів РФ незаконно вивезеним на Арабатську Стрілку постояльцям захопленого Каховського геріатричного пансіонату. Фото: скріншот пропагандистського тг-каналу

Російські окупанти замінили призначену ними ж директорку захопленого Каховського геріатричного пансіонату, колаборантку Ларису Колосову на Дмитра Боровика. Тим часом вони продовжують незаконну паспортизацію підопічних закладу і прозвітували про видачу чотирнадцяти нових аусвайсів.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на власні джерела та окупаційні телеграм-канали.

В квітні окупанти призначили нового, вже другого директора незаконно створеного на базі Каховського геріатричного пансіонату російського «бюджетного закладу міністерства праці та соціальної політики Херсонської області» з такою ж назвою. Ним став Боровик Дмитро Анатолійович, який у російському державному реєстрі юридичних осіб вказаний громадянином РФ.

«Хто він такий – невідомо. Всіх постояльців пансіонату з Каховки окупанти вивезли ще в листопаді 2022 року, після чого вони почали обстрілювати будівлі закладу. Тоді ж вони вивезли з пансіонату все майно, вкрали навіть спортивний інвентар і старі телевізори. Відтоді пансіонат стоїть порожній і розбитий», – розповіли ЦЖР співробітники Каховського геріатричного пансіонату.

За даними з українських реєстрів, повний тезка нового «директора» захопленого пансіонату Боровик Дмитро Анатолійович, 14 вересня 1970 р. н., був зареєстрований фізичною особою-підприємцем у Новій Каховці і до 2016 року займався ресторанним бізнесом.

Тим часом окупаційна «міграційна служба Херсонщини» повідомила про видачу російських паспортів чотирнадцяти постояльцям Каховського геріатричного пансіонату, які були незаконно вивезені до села Стрілкове Генічеського району.

Видача паспортів РФ незаконно вивезеним на Арабатську Стрілку постояльцям захопленого Каховського геріатричного пансіонату. Фото: скріншот пропагандистського тг-каналу

Як повідомляв ЦЖР, окупанти вивезли всіх постояльців Каховського геріатричного пансіонату переважно до міста Павловськ Воронезької області і до Ростовської області РФ, а також до Арабатської Стрілки і села Костогризове Каховського району. До цього злочину була причетна тодішня «директорка» захопленого закладу Лариса Колосова. Вона ж допомагала загарбникам грабувати підопічних і переслідувала законних співробітників закладу.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.