Завідувачам трьох відділень Херсонської обласної інфекційної лікарні Нацполіція повідомила про підозру в пособництві РФ

Новини
Сергій Панкратов, Ганна і Михайло Набатови
Сергій Панкратов, Ганна і Михайло Набатови

Завідувачам трьох відділень КНП «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г. І. Горбачевського» Сергію Панкратову, Ганні і Михайлу Набатовим Національна поліція повідомила про підозру в пособництві державі-агресору. Всі вони перейшли на роботу до незаконно зареєстрованої в російському державному реєстрі «инфекционной больницы», займались російською пропагандою і агітували колег отримувати російські паспорти.

Про це йдеться в текстах підозр, повідомлених їм Нацполіцією, передає Центр журналістських розслідувань.

Слідством встановлено, що російські окупанти 13 червня 2022 року незаконно створили на базі КНП «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г. І. Горбачевського» государственное бюджетное учреждение здравоохранения «Херсонская областная инфекционная больница им. Г. Горбачевского», керівником якої добровільно погодився стати  75-річний Сергій Панкратов, завідувач відділенням №2 цього ж медичного закладу, відомий на Херсонщині лікар-інфекціоніст. 

До нього погодились піти працювати інші завідувачі відділень цієї ж лікарні 60-річний Михайло Набатов і 57-річна Ганна Набатова. 

«Сергій Панкратов здійснив реєстрацію лікарні в органах окупаційної влади, відкрив її банківські рахунки в підконтрольних РФ установах, прийняв на роботу Ганну і Михайла Набатових на підставі добровільно написаних ними заяв, займався антиукраїнською пропагандою, агітував колег отримувати російські паспорти та російські сім-карти, поширював агітаційні плакати з написом «Россия здесь навсегда», – йдеться в тексті підозри.

Усім трьом лікарям повідомлено про підозру в пособництві державі-агресору за ч. 1 ст. 111-2 КК України. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від 10 до 12 років і конфіскацію майна.

Як писав ЦЖР, управління СБУ в Закарпатській області 15 березня повідомило про підозру у держзраді Юрію Ромаскевичу, головному державному санітарному лікарю Херсонської області, колишньому гендиректору державної установи «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», заслуженому лікарю України, почесному громадянину Херсона. Підставою для підозри стала публікація Центру журналістських розслідувань.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter