Підрив залізниці у Криму може порушити постачання ракет «Калібр» Чорноморському флоту РФ – розвідка Британії

Новини
Фото: Северная сторона Севастополя

Підрив залізниці в окупованому Криму під Бахчисараєм, який стався напередодні, 18 травня, може порушити постачання зброї, зокрема, ракет «Калібр» Чорноморському флоту РФ.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

За даними розвідки, РФ намагатиметься швидко відремонтувати лінію, але цей інцидент порушить постачання.

«Будь-яка диверсія в цьому чутливому районі ще більше посилить занепокоєння Кремля щодо його здатності захистити інші ключові об’єкти інфраструктури в Криму. Півострів зберігає життєво важливу психологічну та логістичну роль у забезпеченні війни Росії в Україні», – йдеться в огляді.

  • В Сімферопольському районі Криму у районі Бахчисарая прогримів вибух на залізниці, унаслідок чого з колій зійшли 5 вагонів із зерном, рух поїздів призупинено, повідомили окупанти
  • Повідомляється, що нібито саморобний вибуховий пристрій був закладений під залізничні колії в районі села Чистеньке, поруч із Сімферополем. Вибух стався під першими вагонами потяга. Пошкоджено 50 метрів полотна, діаметр вирви під рейками − близько 15 м, глибина близько 2 м. Повідомляється, що обійшлося без постраждалих, але очевидці розповідали, що звук був настільки сильним, що його чули в сусідніх селах.
  • ГУР про вибух на залізниці в Криму: «По тих коліях перевозять зброю, боєприпаси, ці колії не витримали й стомилися»