На Херсонщині окупанти конфіскували у цивільних близько 100 катерів – ЦНС

Новини
Фото: novakahovka.city

На Херсонщині російські окупанти конфіскували у місцевих мешканців близько 100 катерів, намагаючись таким чином вирішити проблему дефіциту плавзасобів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

«Окупанти відібрали близько 100 катерів у місцевого населення на тимчасово окупованих територіях Херсонської області. Вилучені човни «офіційно» передали на баланс підрозділам російських окупаційних військ. Таким чином окупанти намагаються вирішити проблему дефіциту плавзасобів», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, у ніч на 16 квітня 2023 року в окупованому Генічеську російські військові викрали із човнової стоянки і вивезли близько сорока катерів місцевих рибалок. Лише через два дні гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що човни вилучені для потреб російської армії і їх власники можуть отримати компенсацію. Він нагадав, що на території окупованої частини Херсонської області діє «указ про військовий стан», який дозволяє військовим РФ забирати будь-які технічні засоби, які їм потрібні.

Нагадаємо, ЦЖР вже повідомляв, яку «компенсацію» можуть дати окупанти за вилучену власність українців на Херсонщині. 28 листопада 2022 року зник мешканець Нової Каховки 55-річний Євген Рязанцев, який вирішив звернутися до російських військових з проханням повернути вилучений у нього човен. За кілька тижнів його знайшли вбитим.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.