«Бавовна» в окупованому Бердянську: куди поцілили і що відомо про наслідки

Новини
Вибух у Бердянську ввечері 25.05.2023 р, Фото БердянсЬк online
Вибух у Бердянську ввечері 25.05.2023 р, Фото БердянсЬк online

Близько 23 години 25 травня в тимчасово окупованому Бердянську пролунала серія вибухів. Пропагандистські ресурси поспішили повідомити про вдалу роботу свого ППО, але звуки детонації лунали всю ніч і продовжувались на ранок п’ятниці. 

Про результати бавовни повідомляє кореспондент Центру журналістських розслідувань.

Вибух у Бердянську ввечері 25.05.2023 р, джерело фото https://t.me/brdnews

Приблизно о 23:00 все місто відчуло потужні вибухи. У місцевих чатах люди повідомляли, що їх було від трьох до шести. Проаналізувавши світлини з соцмереж, можна дійти висновку, що “бавовна” сталася на території заводу Азовкабель. 

Місце ймовірного “прильоту” в Бердянську з висоти пташиного польоту, травень 2019 р, фото Дениса Тарановського

Бердянська міська військова адміністрація повідомила, що ЗСУ знищили декілька установок ЗРК С-300, які окупанти ховали в приміщеннях промислового підприємства.

Моніторонгивий telegram-канал “Гнила черешня” до знищених С-300 також додав:

  • склад БК;
  • склад ПММ;
  • місце розташування о/с рОВ.

На місце одразу вирушили карети швидкої допомоги. У Бердянську міську лікарню доставили з 10 поранених окупантів та 5 “двухсотых”, повідомляє канал “Бердянськ Сьогодні”.

Більшість поранених рашисти забрали у свої польові шпиталі, адже вважають бердянську «недружньою». Вочевидь, трупи також кудись вивозять.

Дим від “бавовни” в Бердянську на ранок 26.05.2023 року, джерело фото https://t.me/vazelinen

Окупаційна влада Бердянська вперто заперечує будь-які влучання, переконуючи, що всі ракети збило ППО. Вочевидь, одну ракету росіяни таки поцілили, уламки від неї пошкодили будівлю євангелістської церкви на вул. Івана Богуна і впали поблизу приватних будинків. Вказаний район знаходиться як раз поблизу заводу “Азовкабель”

Наслідки роботи російського ППО в Бердянську, 26.05.2023 р, фото російських пропагандистів

Наслідки роботи російського ППО в Бердянську, 26.05.2023 року, фото російських пропагандистів

Наслідки роботи російського ППО в Бердянську, 26.05.2023 року, фото російських пропагандистів

21 травня Збройні Сили України знищили у тимчасово окупованому Бердянську штаб російської армії. 

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter