Ворог атакував Київ ракетами, їх збила ППО: уламки впали у чотирьох районах, поранена людина

Новини
Рятувальники гасять уламки збитої російської ракети в Оболонському районі Києва, 29.05.2023Фото: t.me/VA_Kyiv

Російські війська вдень 29 травня знову атакували Київ, тепер вже балістичними ракетами. Їх збила протиповітряна оборона. Уламки ракет упали в чотирьох районах столиці. Одна людина отримала поранення.

Про це повідомили Київська міська військова адміністрація та міський голова Києва Віталій Кличко.

Як вказав начальник КМВА Сергій Попко, під час денного ракетного удару по Київу, попередньо, ворог застосував озброєння балістичного типу.

«Це була вже 16-та атака на столицю від початку місяця. Таким чином ворог змінив тактику – після тривалих виключно нічних нападів, наніс удар по мирному місту вдень, коли більшість мешканців перебували на роботі і на вулицях. Тобто, рашисти явно демонструють, що націлені на знищення цивільного населення. Попередньо, усі повітряні цілі були успішно знищені силами і засобами нашої ППО. За наявною інформацією, влучань по об’єктах Києва не допущено», – наголосив Попко.

Як зазначили у КМВА, станом на 11:45 надійшли повідомлення про виявлення шести уламків ракет.

В Подільському районі столиці внаслідок падіння уламків сталося загорання на даху 2-х поверхової будівлі. Пожежу локалізовано.

У Оболонському районі уламки впали біля АЗС, на дорожнє покриття із займанням та на зелену зону.

У Деснянському районі уламки впали на територію одного з парків, а у Дніпровському районі
– на дорожнє покриття в різних місцях.

В свою чергу Віталій Кличко повідомив, що медики госпіталізували одного пораненого в Подільському районі столиці.

Як повідомлялось, ППО збила всі ударні дрони Shahed та крилаті ракети, якими російські війська вночі 29 травня атакували Київ з різних напрямків. Загалом було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter