Меджліс подав до Держетнополітики документи щодо закріплення свого правового статусу як представницького органу кримських татар

Новини
Фото: RFE/RL

Меджліс кримськотатарського народу подав документи до Державної служби України з етнополітики та свободи совісті для закріплення свого правового статусу як представницького органу кримських татар. На їх підставі Кабмін України має видати відповідне розпорядження.

Про це повідомив член президії Меджлісу, голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру Ескендер Барієв у Facebook.

«5 червня 2023 року Меджліс кримськотатарського народу подав до Державної служби України з етнополітики та свободи совісті перший пакет документів щодо закріплення правового статусу Меджлісу як представницького органу кримськотатарського народу», – написав Барієв.

Барієв також опублікував фотокопію листа, який спрямованого до Держетнополітики, в якому йдеться про те що Меджліс подає документи для підготовки розпорядження Кабміну України «про закріплення правового статусу представницького органу корінного кримськотатарського народу України – Меджлісу кримськотатарського народу».

«За 32 роки Меджліс кримськотатарського народу нарешті буде у правовому полі України як представницький орган кримськотатарського народу», – зазначив Барієв.

Нагадаємо: