Російський генерал Горячев ліквідований у Приморську на окупованій Запоріжчині

Новини
Генерал-майор ЗС РФ Сергій Горячев на тлі знищеної ЗСУ бази відпочинку «Сонячна» в окупованому Приморську, Запорізькій області.

Схоже, Приазов’я стало останнім курортом в житті для офіцерів і начальника штабу 35-ї загальновійськової армії Збройних сил РФ, яка причетна до кривавих подій у Бучі на Київщині, а згодом – була майже вщент розбита Силами оборони України під Ізюмом на Харківщині.

Все, що відомо про знищення російських окупантів у глибокому тилу Бердянського напрямку, зібрав запорізький кореспондент Центру журналістських розслідувань. 

Одна з топ-новин в інформаційному просторі 13 червня – ліквідація генерал-майора ЗС РФ, начальника штаба 35-ї загальновійськової армії з Амурської області Сєргєя Горячева. 

Повідомлялося, що офіцера знищено 12 червня після ракетного удару ЗСУ по обʼєкту в тилу окупантів. 

За даними «Новой газеты. Европа» та деяких російських воєнкорів, українські воїни знищили військову базу ЗС РФ, склади та штаб 35-ї загальновійськової армії у тимчасово окупованому Приморську. 

Саме під час цього обстрілу бази відпочинку «Сонячна» «мінуснувся» і начштаба Горячев. Вибухи в Приморську пролунали близько 9 ранку 12 червня. 

Окрім того, командувач 35-ї армії Сєргєй Нирков начебто отримав поранення, загалом «двохсотими» та «трьохсотими» стали понад 20 офіцерів армії.

Міноборони РФ ліквідацію свого генерала не коментує, навідміну від, скажімо, російської версії Вікіпедії, в якій вже вказано, що Сєргєй Горячев загинув у Приморську Запорізької області.

За даними проекту «Агентство», Горячев — перший російський генерал, який загинув в Україні, за минулий рік. Остання підтверджена смерть генерала ЗС РФ була зафіксована у червні 2022 року.

Нагадаємо, 5 червня 2022 року на Луганщині українські захисники ліквідували російського генерал-майора Романа Кутузова (позивний «Туман»). Він став шостим російським генералом, що загинув після повномасштабного російського вторгнення в Україну 24 лютого, однак Росія підтвердила тоді загибель лише чотирьох генералів.

За розвідданими Японії, зібраними у співпраці з США і Європою, станом на лютий 2023 року від початку повномасштабної агресії Росії в Україні загинули понад 20 генералів російської армії.

В умовах війни не завжди можна оперативно перевірити інформацію про те, що відбувається в зоні бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter