США запровадили нові санкційні обмеження проти Білорусі

Новини

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США оголосило про запровадження нових санкцій проти білоруських фізичних та юридичних осіб. У список потрапив Мінський завод цивільної авіації та авіакомпанія «Белавіа».

Про це йдеться в заяві міністерства фінансів США.

Санкційні обмеження застосовані проти восьми фізичних та п’яти юридичних осіб, а також літака Лукашенка EW-301PJ.

Під санкціями опинились чотири представники Департаменту фінансових розслідувань Комітету держконтролю Білорусі, причетні до придушення свободи слова в Білорусі, та гендиректор ВАТ «Білоруський металургійний завод» Дмитрій Корчик.

А також білоруська державна авіакомпанія «Белавіа», Відділ фінансових розслідувань Комітету держконтролю та ВАТ «Мінський завод цивільної авіації № 407».

Обмеження застосовані також проти двох синів і дружини білоруського бізнесмен Алексєя Алексина, одного з «гаманців» Лукашенка,  за допомогу білоруському режиму в ухилянні від санкцій.  З 2021 року проти нього і його компаній запроваджено обмеження ЄС, Сполучених Штатів, Канади, Швейцарії, Японії та України.

В березні 2023 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 7 членів  Центральної виборчої комісії Білорусі, підприємства МАЗ, БелАЗ та їх керівництво, а також літак Олександра Лукашенка Boeing 737.

Нагадаємо, Кремль працює над більшим використанням ресурсів Республіки Білорусь у війні проти України. Крім того, Росія також прагне повністю контролювати білоруський оборонно-промисловий комплекс. Наприкінці 2022 року Росія перекинула до Білорусі партію зенітних ракетних комплексів «Тор-М2К».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter