У Тверській області РФ впав приватний літак, 10 загиблих осіб. Росавіація: серед пасажирів був ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин

Новини
пригожин

У Бологівському районі Тверської області РФ розбився літак, який за попередніми даними належав ватажку ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину. Росавіація повідомляє, що прізвище голови ПВКК «Вагнер» було у списку пасажирів.

За повідомленнями російських ЗМІ, літак впав у населеній місцевості. На фото у мережі з місця падіння видно бортовий номер, схожий на RA-02795. Це номер бізнес-джету, який належав Пригожину.

Власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин їде з Ростова-на-Дону, 24.06.2023. Фото: Reuters

МНС РФ повідомило, що на борту, за попередніми даними, було десятеро осіб, всі вони загинули. Чи був на борту сам Пригожин – достеменно невідомо.

Пов’язаний із ПВК «Вагнер» канал Grey Zone пише, що літак нібито «збили засобами ППО». Попередньо, літак летів із Москви.

ЗМІ пишуть, що на борту літака, крім самого Пригожина, був також і його заступник − Дмитро Уткін із позивним «Вагнер». Як писав ЦЖР – найвідоміший із «вагнерів».

Дмітрій Уткін

Дмітрій Уткін

Днями у мережі з’явилося відео з Пригожиним із натяками про ймовірне його перебування в Африці, де він начебто оголосив про набір нових найманців для боротьби з «терористами» в Африці. Але ідентифікувати місце і час запису того відео з Пригожиним неможливо.

Читайте також розслідування ЦЖР Командири «Вагнера»: в тіні Прігожина

Нагадаємо:

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter