З’явились фото та відео моменту ракетного удару ЗСУ по штабу ЧФ РФ у Севастополі, пожежу там вже загасили

Новини
Удар другої ракети по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі, 22.09.2023. Фото: RFE/RL

З’явились фото та відео моменту ракетного удару Повітряних Сил ЗСУ по штабу Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі. За інформацією окупаційної влади, пожежу у будівлі нарешті загасили, там триває розбір пошкоджених конструкцій.

Фотографію удару крилатої ракети по штабу ЧФ РФ опублікувало видання Крим.Реалії.

На ньому видно як на будівлю прямує згори саме друга крилата ракета, бо над штабом у цей момент вже піднімається дим від першого удару.

Найімовірніше, для удару були використані франко-британські малопомітні крилаті ракети SCALP/Storm Shadow, які на основній ділянці траєкторії йдуть на над малій висоті, а перед ціллю різко піднімаються вгору і падають на неї згори.

Також телеграм-канал «Птахи Мадяра» опублікував відео удару другої ракети по штабу ЧФ РФ.

Так званий «губернатор Севастополя» Михайло Развожаєв повідомив, що частину однієї з ракет, яка атакувала штаб і була знайдена біля театру Луначарського у центрі міста, вивезли на полігон в районі Кара-Коби для знищення.

«Вогнеборцям вдалося впоратися з полум’ям, пожежу у штабі флоту локалізовано, ситуацію під контролем. Але активно ведеться не менш важливий етап робіт: проливка ділянок будівлі, розбір пошкоджених конструкцій», – додав Развожаєв.

Як повідомлялось, 22 вересня 2023 року в окупованому Севастополі був завданий ракетний удар по штабу Чорноморського флоту РФ у центрі міста. Ракети запустили льотчики Повітряних Сил ЗСУ. У центральній частині міста, яка була перекрита поліцейськими, відключили електрику, газ та воду.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter