В РФ тюремники не видають кримській журналістці Ірині Данилович ліки. Червоний Хрест розглядає скаргу на відмову їй у меддопомозі

Новини
Ірина Данилович у «суді» окупованого Криму. Фото: crimean-process.org

Незаконно засудженій в окупованому Криму до семи років позбавлення волі за сфальсифікованим обвинуваченням громадянській журналістці та активістці Ірині Данилович тюремники виправної колонії №7 у Зеленокумську Ставропольського краю РФ не видають жодних ліків, навіть тих, що переслали родичі. Міжнародний комітет Червоного Хреста почав розглядати подане пів року тому звернення про відмову їй у медичній допомозі.

Про стан здоров’я Ірини інформує правозахисна ініціатива «Трибунал. Кримський епізод» з посиланням на її батька Броніслава Даниловича.

За його інформацією, на випадок перевірок у колонії проводяться формальні огляди, щоб за документами виходило, що адміністрація вживає всіх необхідних заходів.

Правозахисна ініціатива вказує, що Ірина Данилович уже дев’ять місяців перебуває в небезпечному для життя стані без необхідної медичної допомоги.

Крім того, Броніслав Данилович повідомив виданню Крим.Реалії, що Міжнародний комітет Червоного Хреста почав розглядати звернення про відмову в медичній допомозі Ірині Данилович, яке було відправлено до цієї організації ще пів року тому.

За його інформацією, ставлення, що склалося в колонії, вимагає пильної уваги з боку громадськості, оскільки активістці не видають взагалі жодних ліків (у тому числі переданих рідними в посилці), а на випадок перевірок проводяться формальні огляди, щоб за документами виходило, нібито адміністрація вживає всіх необхідних заходів.

«Ведеться явна імітація лікування. Ніхто не займається цим. З боку співробітників колонії – суцільне мародерство, хамство, свавілля», – заявив Броніслав Данилович.

Нагадаємо: