Ексміністр освіти України Дмитро Табачник зареєстрував уже другу фірму в окупованому Криму

Новини
Ексміністр освіти та науки України Дмитро Табачник у студії пропагандиського телеканалу «Крым 24», 22.06.2023. Фото: crimea-news.com

Підозрюваний у держзраді ексміністр освіти України Дмитро Табачник 10 жовтня 2023 року зареєстрував у Сімферополі ТОВ «Агростандарт» (ИНН 9102292119), яке займатиметься управлінням нерухомістю, орендою та лізингом будівельної, сільськогосподарської та вантажної техніки. Це вже друга фірма, яку ексрегіонал зареєстрував в окупованому Криму.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань у матеріалі «Космонавт та фігурист, балерина, шахматист, винороб, пропагандист, ексміністр освіти і Герой України. Хто представлятиме Крим на виставці «Росія» на ВДНГ у Москві».

Компанія зареєстрована за адресою: м. Сімферополь, вул. Садова, 35 А, каб. 2. Табачник володіє фірмою одноосібно. Її уставний капітал складає 25 тисяч рублів.

Це вже друга фірма екс-міністра зрадника в окупованому Криму. В 2021 році він став співвласником сімферопольської будівельної компанії «Специализированный застройщик «Таврида-центр» з часткою у 50% уставного капіталу, решту ділять відомий кримським бізнесмен Володимир Аматуні та невідома Анна Клименко. Основним видом діяльності фірми значиться «діяльність замовника-забудовника, генерального підрядника».  

Дмитро Табачник зареєстрований як індивідуальний підприємець в російській податковій службі в Криму і є засновником трьох компаній. В 2019 році він заснував ТОВ «Лиэль-ФМ» у Москві. У видах діяльності, крім основної – грошове посередництво, також є розведення свиней, гуртова торгівля м’ясом, молоком, яйцями і продуктами із них. Прибуток за 2022 рік – 7,5 млн рублів. 

Усі три фірми Дмитра Табачника очолює Володимир Казюк. З братами Табачниками він співпрацює давно. В 2017 році колишній директор Бахчисарайського хлібозаводу очолив молочну ферму «Крим-Фармінг» у Первомайському районі Криму. Ту саму ферму, яку уряд Миколи Азарова в 2013 році фактично подарував молодшому брату Дмитра Табачника Михайлу. ЦЖР розповідав про цю оборудку у розслідуваннях Табачник-молочник і Табачник-молочник-2. У 2022 році ферма засвітила прибуток у 500 млн рублів.

Будуючи в окупованому Криму бізнес, на інших окупованих територіях України ексрегіонал Дмитро Табачник намагається будувати політичну кар’єру. Він   відзначився участю у проведенні «референдумів» на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей і навіть збирався балотуватись від «Единой России» в окупаційне «заксобраніє» ТОТ Запорізької області, та щось не склалось.