У ЄС сподіваються, що Україна зможе провести розслідування корупції в оборонній сфері

Корупція

Євросоюз обізнаний із повідомленнями про випадки корупції під час постачання в Україну певних видів озброєння та сподівається на здатність української влади провести належне розслідування.

Про це заявив речник ЄС Пітер Стано.

«Ми свідомі цих повідомлень щодо корупції під час доставки певних видів озброєння в Україну. Ми перебуваємо у контакті з українською владою, і знаємо, що вони проводять розслідування. Ми уважно спостерігаємо, що відбувається у цьому зв’язку. Не маємо сумніву, що українці проведуть належне розслідування», – зазначив Стано.

Речник Єврокомісії Ерік Мамер додав, що допомога ЄС спрямована на підтрмку державних функцій в Україні, в тому числі – у боротьбі з корупцією.

«Безумовно, допомога з боку ЄС надається також для того, щоб Українська держава була здатною функціонувати належним чином. Це включає систему управління, і також – боротьбу з корупцією», – сказав речник Єврокомісії.

  • Колишньому та чинному керівникам департаменту Міноборони, менеджерам компанії “Львівський арсенал” і представнику іноземної фірми повідомлено про підозру у справі про розкрадання майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів. За даними ЦЖР, йдеться про Олександра Лієва, колишнього виконуючого обов’язки керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони. За даними УП, йдеться також про нинішнього керівника цього департаменту Тоомаса Нахкура і керівника “Львівського арсеналу” Юрія Збітнєва.