До Бахмутськой трасі окупанти підвозять реактивну артилерію – Інформаційний опір

Донбас

У район Бахмутськой траси в Луганській області російсько-терористичні війська стягують реактивну артилерію залпового вогню «Град».

Про це повідомляють інформатори групи військових експертів Інформаційний опір, передає Центр журналістських розслідувань.

Зокрема, в селищі Голубівка (колишній Кіровськ) в районі вулиці Кольцова було помічено переміщення батареї РСЗО БМ-21 в кількості чотирьох зачохлених пускових установок.

У колоні військової техніки окупантів також ідентифікували дві вантажівки КамАЗ і військовий гусеничний тягач МТ-ЛБ). Вона прибула з південного напрямку – з боку Кадіївки (екс-Стаханов).

Як пише група ІС, в зоні АТО відзначається різка активізація рейдових груп піхоти і диверсійно-розвідувальних груп бойовиків, як змішаних (місцеві колабораціоністи з найманцями з РФ), так і штатних ДРГ спецназу російської армії.

«На ряді ділянок протягом цього тижня відзначається активне ведення противником радіотехнічної розвідки, а також проведення заходів радіоелектронної боротьби», – відзначають експерти.

Тим часом в Петровському і Куйбишевському районах захопленого бойовиками Донецька на мобільних блокпостах проводилися фільтраційні заходи: місцевим жителям пояснювали, що «ловлять прорвалося українську ДРГ», причому «збройну вогнеметами».

«Проводились перевірки автотранспорту і особистих речей громадян, епізодично аж до перевірки контактів і смс мобільних телефонів. На одному з таких блокпостів місцевий житель був побитий бойовиками тільки за зауваження, що »диверсантів так не ловлять«. Він доставлений в лікарню з черепно-мозковою травмою», – резюмували в зведенні.