У Криму «суд» у справі Семени відмовився дистанційно допитати головреда Крим.Реалій

Крим

В окупованому Криму «Желєзнодорожний райсуд» Сімферополя на засіданні у справі кримського журналіста Миколи Семени, якого звинувачують у «закликах до порушення територіальної цілісності РФ», відмовився дистанційно допитати в якості свідків головного редактора видання Крим.Реаліі Володимира Притулу і голову правління експертної групи «Сова» Михайла Савву.

Про це повідомляє видання Крим.Реаліі, передає Центр журналістських розслідувань.

На засіданні 3 серпня адвокат Олександр Попков клопотав про те, щоб допит Притули і Савви провели в режимі відеоконференції, приводячи в приклад суд в Києві у справі екс-президента України Віктора Януковича. Як пояснив адвокат, вони не можуть приїхати до Сімферополя, оскільки побоюються за свою безпеку на території анексованого Криму.

Однак «суддя» не дав дозволу на дистанційний допит.

Як повідомлялося, 19 квітня 2016 року в Сімферополі ФСБ провела обшук і порушила кримінальну справу щодо кримського журналіста Миколи Семени за його публікацію у виданні «Крим.Реаліі». ФСБ підозрює Семену в скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації).

28 квітня 2016 року Семена після допиту слідчим ФСБ був переведений в статус обвинуваченого. Росфінмоніторинг вніс журналіста в Федеральний перелік терористів і екстремістів, в який включено понад 20 кримчан.

20 січня 2017 слідчий ФСБ вручив журналісту і його адвокату обвинувальний висновок.

3 квітня в «Желєзнодорожному райсуді» Сімферополя почалося слухання у справі кримського журналіста.

18 липня «Желєзнодорожний райсуд» долучив до матеріалів справи Семени ухвалену 19 грудня 2016 року резолюцію Генасамблеї ООН, в якій Крим названий окупованою Росією територією.