У Криму окупанти склали адмінпротокол та відпустили затриманого голову мусульманської громади «Алушта» Абдулу Гафарова

Крим
Абдул Гафаров, головf мусульманської релігійної громади «Алушта». Фото: crimean-solidarity.org

В окупованому Криму російські силовики відпустили затриманого вранці 30 листопада у селі Верхня Кутузівка Абдулу Гафарова, голову мусульманської релігійної громади «Алушта», яка не входить до підконтрольного окупантам Духовного управління мусульман Криму та Севастополя. На нього склали адмінпротокол за нібито «поширення екстремістських матеріалів».

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

За інформацією активістів, на Гафарова склали адміністративний протокол за статтею 20.29 КоАП РФ (Масове поширення екстремістських матеріалів, включених до опублікований федеральний список екстремістських матеріалів, і їх виробництво чи зберігання з метою масового розповсюдження).

«Вилучили в мечеті «Юкъары Джами» ісламські книги, в день, коли був обшук (23 листопада – ред.) у Юсуфа Аширова (імам релігійної громади «Алушта» – ред.), і тепер на юридичну особу нашу, тобто на мене як на голову цієї громади, склали адміністративний протокол за поширення екстремістської літератури», – розповів Абдул Гафаров.

Як повідомлялось, вранці 30 листопада в окупованому Криму російські силовики провели у селі Верхня Кутузівка обшук у будинку Абдули Гафарова, голови мусульманської релігійної громади «Алушта», яка не входить до підконтрольного окупантам Духовного управління мусульман Криму та Севастополя. Після обшуку Гафарова відвезли до відділу поліції в Алушті.

Нагадаємо: