ФСБ посилила обвинувачення сімферопольцю Бараннику, затриманому за підозрою у підриві залізничних колій у Криму

Крим
Кирило Баранник (на передньому плані). Фото: сайт «адміністрації» Сімферополя

ФСБ посилила обвинувачення сімферопольцю Кирилу Бараннику, якого окупанти у травні 2023 року затримали за підозрою у підриві залізничних колій у Бахчисарайському районі окупованого Криму.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ).

Як стало відомо КПГ, Кирилу Бараннику висунули обвинувачення за трьома статтями: ст.222 КК РФ (незаконні придбання, зберігання боєприпасів); ст. 275 КК (держзрада) та ч. 2 ст.205.5 КК (участь у діяльності терористичної організації).

Крім того, за даними правозахисників, справу Кирила Баранника обʼєднали ще з декількома так званими «диверсійними справами».

Як повідомлялось, 30 травня 2023 року ФСБ затримала на набережній Салгіра у Сімферополі місцевого жителя, майстра спорту зі спортивного орієнтування Кирила Юрійовича Баранника. З мішком на голові кримчанина привезли до управління ФСБ на бульварі Франка. Його обвинуватили у підриві залізничних колій 23 лютого 2023 року у селі Поштове Бахчисарайського району. Баранник заявив про тортури з боку ФСБ при затриманні.

Зараз Кирила Баранника утримують у СІЗО №2 Сімферополя. Слідство у його справі ведуть слідчі ФСБ Олександр Лавров та Олександр Кузнєцов.

Нагадаємо:

  • Про нове СІЗО №2 Сімферополя, яке повністю курується ФСБ і не залежить від УФСИН, ЦЖР розповідав у програмі «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар «Таємні тюрми ФСБ в Криму і на півдні».