День спротиву окупації Криму: активісти вивісили на півострові прапор України

Крим
Флаг Украины, который на День сопротивления оккупации Крыма активисты движения «Желтая лента» вывесли на полуострове, 26.02.2024.

Кримські активісти руху “Жовта стрічка” на День спротиву окупації Криму 26 лютого вчергове вивісили на півострові державний прапор України. Також вони привітали зі святом з різних міст Криму.

Про це повідомляє “Жовта стрічка”.

“Сьогодні активісти руху “Жовта Стрічка” піднімають наш прапор на одну із вершин кримських гір. Невдовзі побачите як синьо-жовтий прапор височіє над усім півостровом. Ми точно знаємо, що Крим буде вільним від ра**стів і ми будемо чинити спротив стільки, скільки потрібно!”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, кримські учасники руху привітали з Днем спротиву російської окупації Криму з різних міст півострова. Зокрема, зі Сімферополя, Севастополя, Ялти та Євпаторії.

“Спротив триває! Ми чекаємо деокупацію, чекаємо ЗСУ. Крим — був, є, і буде українським!”, — додали активісти.

Нагадаємо:

  • 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту відбулися два мітинги – за збереження територіальної цілісності України, організований Меджлісом кримськотатарського народу, і сепаратистський мітинг прихильників «Русского единства». Організаторами заходів виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксенов. Тоді в результаті тисняви і сутичок двоє людей загинули.
  • 27 лютого 2014 року будівлі ВР і Радміну АРК були захоплені озброєними російськими спецназівцями без розпізнавальних знаків. В цей же день над будівлями були підняті російські прапори. Також перекинуті з Росії військові без розпізнавальних знаків окупували весь Крим, поставивши блокпости на в’їздах і зайнявши аеропорт.
  • 16 березня 2014 року в Криму і Севастополі пройшов незаконний «референдум», за результатами якого 96,77% виборців республіки і 95,6% виборців Севастополя нібито проголосували за приєднання Криму до Росії.
  • 26 лютого 2020 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про встановлення 26 лютого Днем спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.