Колишнього прокурора з Криму засуджено до 13 років ув’язнення

Крим
Артем Коноваленко. Скріншот з ефіру телеканалу "Первый крымский"

Солом’янський районний суд Києва оголосив вирок колишньому заступнику Сімферопольського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері. Після початку окупації Криму Росією, навесні 2014 року, він порушив присягу та пішов на співпрацю з ворогом.

Відповідний вирок суд ухвалив 23 квітня.

За інформацією Центру журналістських розслідувань, засуджений – Коноваленко Артем Васильович.

За матеріалами справи, у березні 2014 року він за власним бажанням вступив до незаконно створеної  «Сімферопольської міжрайонної природоохоронної прокуратури Республіки Крим», де обійняв посаду “заступника прокурора”.

У 2016 році окупанти призначили Коноваленко “начальником відділу нагляду за дотриманням прав підприємців прокуратури РК”.

Солом’янський районний суд визнав колишнього заступника Сімферопольського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Артема Коноваленка винним у державній зраді та призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. Вирок оголошено заочно.

Нагадаємо:

  • Соломʼянський районний суд міста Києва оголосив вирок колишньому начальнику відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин Прокуратури Автономної Республіки Крим Станіславу Кулібабі, який після окупації півострова зрадив присязі та перейшов на службу до російських окупантів. Його визнано винним у державній зраді.
  • У 2015 році колишнім працівникам прокуратури АР Крим повідомлено про підозру у державній зраді. До списку потрапили 144 особи.