Rheinmetall побудує новий завод з виробництва боєприпасів, щоб постачатиме снаряди в Україну

Влада
152-мм снаряды

Найбільший німецький концерн Rheinmetall побудує новий завод з виробництва боєприпасів для забезпечення безперебійного постачання снарядів в Україну.

Про це заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер, повідомляє Bild.

“Темпи швидкі. Те, що раніше зайняло б 10 років, тепер досягається за кілька місяців. Ми побудуємо новий завод снарядів у Німеччині в рекордні терміни, щоб створити стратегічну безпеку поставок”, – наголосив голова Rheinmetall.

Водночас у відповідь на звинувачення німецького уряду в недостатній підтримці України, Паппергер наголосив на хорошій співпраці між посадовцями та збройовою промисловістю.

“У військових закупівлях багато чого змінилося на краще. Тільки Rheinmetall минулого року отримала від федерального уряду замовлення або рамкові угоди на суму понад 10 млрд євро – для Бундесверу та України. Цього року ця сума збільшиться щонайменше до 15 мільярдів”, – наголосив Паппергер.

  • Німецький виробник зброї Rheinmetall планує побудувати перші зразки бронетехніки в Україні вже у 2024 році.
  • Німецький концерн Rheinmetall переробив існуючі 35-мм боєприпаси, призначені для бортового озброєння бойових машин піхоти, щоб використовувати їх в самохідних зенітних установках Gepard, які були передані Україні. Компанія поставиить українським військовим 300 тисяч цих дефіцитних снарядів, 40 тисяч з яких будуть передані вже до кінця 2023 року та дадуть змогу ЗСУ збивати російські дрони.