Олексій Власов, начальник окупаційного відділу культури Каховки на Херсонщині, про якого писав ЦЖР, отримав від СБУ підозру

Влада
Олексій Власов, колаборант. Фото: скріншот відео

50-річний Олексій Власов з Каховки, який в серпні 2022 року очолив відділ культури окупаційної адміністрації міста, отримав від СБУ заочну підозру в колабораційній діяльності. Першим про його злочин повідомляв Центр журналістських розслідувань.

Про це йдеться в оприлюдненій підозрі.

Слідчі встановили, що 50-річний Власов Олексій Петрович з Каховки наприкінці серпня 2022 року добровільно очолив відділ культури в окупаційній адміністрації міста. Остання в ті часи у росіян мала дві назви: «Каховська військово-цивільна адміністрація» і «тимчасова адміністрація Каховського району».

Першим про перехід Олексія Власова на бік ворога на початку вересня 2022 року писав ЦЖР. Тоді його посада називалась так: «директор отдела культуры города Каховка». Звідки він взявся, в місті не знали. Принаймні, в сфері культури його ніхто ніколи не бачив.

Згодом з’ясувалось, що раніше Олексій Власов займався будівельними і зварювальними роботами.

До Власова за культуру в Каховці у окупантів «відповідала» продавчиня взуття Ірина Махньова. Однак невдовзі росіяни вигнали її з роботи.

За скоєний злочин Олексію Власову СБУ заочно повідомила підозру в колабораційній діяльності за ч.5 ст.111-1 КК України. Йому світить від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ЦЖР, 14 з 22 викладачів Каховської школи мистецтв виявились зрадниками. Вони активно співпрацюють з російськими окупантами і примушували батьків віддавати їм на «навчання» своїх дітей. Зокрема, з перших місяців повномасштабної війни співпрацює з окупантами тодішня законна в.о. керівника школи мистецтв Анна Богінська.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter