Володимира Балуха етапували у колонію в Тверській області РФ

Життя
Володимир Балух на «суді» Фото: RFE/RL

Український політв’язень Володимир Балух з 29 березня перебуває у виправній колонії №4 російського міста Торжок у Тверській області.

Про це повідомляє «Кримська правозахисна група» з посиланням на адвоката Балуха Тараса Омельченка, пише Центр журналістських розслідувань.

У колонії в Торжку Балух буде відбувати подальший термін «покарання» згідно з вироком так званого кримського «суду».

13 лютого Балуха, без його згоди, етапували з керченської колонії у Сімферополь, а 18 лютого його доставили до російського Краснодару, уже 24 лютого українець був в російському Армавірі.

Зазначається, що Балух своєї згоди на переведення у Росію не давав. «Кримська правозахисна група» заявила, що етапування політв’язня в РФ порушує ст. 49 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє переміщення жителів окупованих територій на територію країни-окупанта.

Раніше в інтерв’ю Громадському мати Балуха повідомила, що її сина ще 14 березня мали доставити у колонію у Тверській області.

Нагадаємо:

  • 18 лютого українського активіста етапували з СІЗО Сімферополя. За інформацією правозахисників, Балуха вивезли з окупованого Криму в російський Краснодар, причому без речей.
  • Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова заявила, що Балуха етапують в одну з російських колоній. Вона буде названа родичам і адвокату активіста після його прибуття на місце, на що може піти від двох тижнів до місяця.
  • Станом на 24 лютого Балух перебував в СІЗО Армавіра Краснодарського краю. Його адвокат Ольга Дінзе повідомила, що кримчанина планують етапувати в одну з колоній Твері.