Ощадбанк стане базовим банком з обслуговування пенсіонерів

Життя
Ощадбанк
Відділення Ощадбанку у Слов'янську Донецької області Фото: oschadbank.ua

Ощадбанк стане базовим банком з обслуговування пенсіонерів, які зараз отримують пенсійні виплати готівкою через листонош Укрпошти. Частину пенсіонерів-клієнтів Укрпошти примусово переведуть на обслуговування в банки з 1 вересня 2021 року.

Про це повідомила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Києві Ольга Пасічник.

Одержувач виплат може самостійно вибрати фінустанова, тим, хто не зробить цього автоматично відкриють поточні рахунки в Ощадбанку, пояснила Пасічник.

Укрпошта продовжить доставляти пенсії готівкою тільки маломобільних громадян і пенсіонерам вікової категорії «80+». Йдеться про 1,7 млн ​​осіб, яких планують перевести на обслуговування в банки.

У Пенсійному фонді України назвали банки, які з 1 вересня будуть виплачувати пенсії: їх 19. Пенсіонери, які до сих пір отримували свою пенсію через «Укрпошту», повинні будуть до 1 вересня вибрати один з цих банків і відкрити в ньому рахунок.

Всім іншим пенсіонерам доведеться вибирати з таких банків:

ВАТ «Ощадбанк»
ПАТ «Райффайзен Банк Аваль»
ПАТ КБ «Приватбанк»
ВАТ «Юнекс-банк»
ПАТ «Креді Агріколь банк»
ВАТ «Альфа-банк»
ПАТ «ПУМБ»
ПАТ «УкрСиббанк»
ПАТ АБ «Укргазбанк»
ПАТ АБ «Південний»
ВАТ «Кредобанк»
ПАТ «Укрексімбанк України»
ВАТ «Ідея банк»
ПАТ «КБ» Акорд »
ВАТ «Крісталбанк»
ВАТ «ТАСкомбанк»
ВАТ «Комерційний Індустріальний Банк»
ВАТ «ОТП банк»
ВАТ «МКБ»

Для того щоб відкрити рахунок в уподобаному банку, пенсіонер повинен буде заповнити заяву на отримання виплат в ньому. Потім цю заяву потрібно буде подати або в орган Пенсійного фонду за місцем проживання, або в одне з відділень цього банку, звідки його вже передадуть в ПФУ самі банкіри.

В Україні з вересня 2021 року планується виплата пенсій на банківську картку, тому доставка пенсій додому буде здійснюватися тільки для маломобільних категорій, зокрема, особам з інвалідністю I групи, тим, хто старше 80 років і тим, хто за висновком ЛКК (лікарсько консультативної комісії) потребує стороннього догляду.

Ощадбанк продовжив дію платіжних карток переселенців, термін дії яких спливає під час карантину, до 1 травня 2021 року.

Нагадаємо:

  • ВПО за послугу СМС-інформування в Ощадбанку оплачують 7 грн на місяць. Крім того, з 1 грудня вони можуть знімати пенсії без комісії у банкоматах та відділеннях банку.
  • Ощадбанк роз’яснив, в яких випадках інформація про внутрішньо переміщених осіб передається до Пенсійного фонду України для перевірки.
  • Ощадбанк призупинив знищення карт пенсіонерів-переселенців, які ті не отримали через заблоковані ОРДЛО пункти пропуску: багато пенсіонерів з березня 2020 року не можуть потрапити на підконтрольну української влади територію.