Масажистка Євгенія Кузьменко, героїня публікацій ЦЖР, отримала підозру за роботу на окупантів на Херсонщині

Південь
кузьменко
Євгенія Кузьменко, колаборантка Фото: investigator.org.ua

СБУ заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності 34-річній масажистці з Херсона Євгенії Кузьменко, героїні публікацій ЦЖР. За перехід на бік ворога і призначення гауляйтеркою Новотроїцької громади Генічеського району вона може сісти за ґрати на 10 років.

Про це йдеться в тесті підозри, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Слідчі встановили, що Євгенія Кузьменко, мешканка Херсона, не пізніше кінця 2022 року почала працювати в. о. голови окупаційної адміністрації Новотроїцької громади Генічеського району. Відтоді вона розпоряджається коштами та майном, проводить пропагандистські російські заходи, а також відповідає за роботу незаконно створеного загарбниками органу влади.

Першим про призначення Євгенії Кузьменко на посаду гауляйтерки Новотроїцького замість Юрія Бочка повідомляв ЦЖР. Насправді її призначили на початку квітня 2023 року, а до цього вона працювала у відкритому влітку 2022 року місцевому окупаційному центрі зайнятості. 

Кузьменко з дуже відомої у своїй громаді родини. Вона донька Миколи Кузьменка, проросійського благочинного Новотроїцького округу, протоієрея Новокаховської єпархії УПЦ МП, яка є частиною Російської православної церкви. Євгенія Кузьменко працювала масажисткою і мешкала в Херсоні, однак під час окупації обласного центру переїхала до Новотроїцького. 

Нещодавно Євгенію Кузьменко «переобрали» гауляйтеркою Новотроїцького терміном на 5 років.

За скоєний злочин їй заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 КК України. Їй світить від 5 до 10 років позбавлення волі і конфіскація майна. Однак можна припустити, що підозру Євгенії Кузьменко посилять.

  • Як повідомляв ЦЖР, російські окупанти призначили новим гауляйтером Нової Каховки на Херсонщині 45-річного зрадника Віталія Гуру. До повномасштабного вторгнення РФ в Україну він був законним старостою Дніпрянського старостинського округа Новокаховської громади. Попередній гауляйтер міста Володимир Леонтьєв очолив незаконно створений загарбниками місцевий «совет депутатов».