На окупованій Херсонщині знайшли вбитим зниклого пенсіонера Віктора Погорілого з Таврійська

Південь
Місто Таврійськ, зниклий безвісти Віктор Погорілий і його авто «Шевроле Нива». Фото: tavriysk.ks.ua і соцмережі

На тимчасово окупованій частині Херсонської області знайшли вбитим 70-річного Віктора Погорілого, мешканця міста Таврійськ Каховського району. Він зник 6 листопада, коли біля 17:00 він виїхав додому на своєму автомобілі «Шевроле Нива» з сусідньої Каховки. Сама ця машина зникла.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Тіло розстріляного Погорілого Віктора Миколайовича, 23 листопада 1952 р. н., знайшли минулого тижня в лісосмузі у місті Таврійськ Каховського району. При ньому були всі його документи, але автомобіль «Шевроле Нива», на якому він їхав додому, зник.

Про це ЦЖР стало відомо від близьких родичів вбитого, які живуть за межами України. Цю інформацію ЦЖР підтвердили також інші джерела в Каховському районі.

«Спочатку ходили чутки, що нібито зниклий повернувся додому сильно побитий, але живий. На жаль, ці чутки не підтвердилися», – сказав один із мешканців району.

За його словами, судячи зі слідів на тілі Віктора Погорілого, його застрелили з вогнепальної зброї.

Нагадаємо, що про обставини зникнення мешканця Таврійська Віктора Погорілого повідомляла племінниця чоловіка Маргарита Ейвері, громадянка США. За її словами, він біля 17:00 6 листопада 2023 року виїхав на власній машині «Шевроле Нива» з Каховки, ймовірно, додому. Відтоді він не виходив на зв’язок, місцезнаходження його і його автівки залишалось невідомим.

Мешканці Каховки припускали, що Віктор Погорілий став жертвою російських окупантів, які досі викрадають цивільних людей і грабують їхнє майно. Цілком ймовірно, що загарбникам могла знадобитись його автівка. На користь цієї версії говорить те, що траса між Каховкою і Таврійськом завжди була доволі жвавою, а відстань між містами невелика – лише 8 кілометрів. Важко уявити, щоб на такій невеликій ділянці без якоїсь причини міг безслідно зникнути чоловік.

Як повідомляв ЦЖР, під Новою Каховкою на Херсонщині 16 листопада знайшли тіло розстріляного з автомата 37-річного Ігоря Погребенка, водія з Криму, який зник тиждень до того. Мікроавтобус, у якому Погребенко доставляв на окуповану територію Херсонщини запчастини для сільгосптехніки і моторні мастила, знайшли спаленим в іншому місці, поблизу Олешок. Загиблий працював на екс «міністра транспорту Криму» Цуркіна і підтримував «СВО».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter