Масажистка, гауляйтерка Новотроїцького на Херсонщині Євгенія Кузьменко, про яку писав ЦЖР, отримала підозру в пособництві РФ

Південь
Євгенія Кузьменко, колаборанткаФото: росЗМІ

Управління СБУ в Херсонській області заочно повідомило про підозру в пособництві державі-агресору 34-річній масажистці з Херсона Євгенії Кузьменко. Це вже друга підозра героїні численних публікацій ЦЖР, яка зараз є гауляйтеркою Новотроїцького Генічеського району. За скоєний злочин їй світить від 10 до 12 років позбавлення волі і конфіскація майна.

Про це йдеться в тексті підозри, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Слідчі встановили, що Євгенія Кузьменко, мешканка Херсона, не пізніше квітня 2023 року зареєструвалася кандидаткою для подальшого балотування від путінської партії «Єдина Росія» в депутати незаконно створених окупантами законодавчих (представницьких) органів «влади». 

В подальшому її «обрали» 17 жовтня 2023 року головою так званого Новотроицкого муниципального округа Херсонской области, після чого вона прийняла присягу і добровільно очолила вказану незаконно створену установу.

«В подальшому Євгенія Кузьменко почала приймати рішення за новим законодавством держави-агресора і тим самим здійснювала підтримку рішень та дій держави-агресора та окупаційної адміністрації РФ», – йдеться в тексті підозри.

За скоєний злочин Кузьменко заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 КК України. Їй світить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На початку листопада Євгенія Кузьменко вже отримала підозру в колабораційній діяльності від головного управління СБУ в Києві та Київській області. Вже тоді ЦЖР припускав, що цю підозру їй могли посилити. Що, зрештою, і сталось.

Першим про призначення Євгенії Кузьменко на посаду гауляйтерки Новотроїцького в квітні 2023 року замість Юрія Бочка повідомляв ЦЖР. До цього вона працювала у відкритому влітку 2022 року місцевому окупаційному центрі зайнятості. 

Кузьменко з дуже відомої у своїй громаді родини. Вона донька Миколи Кузьменка, проросійського благочинного Новотроїцького округу, протоієрея Новокаховської єпархії УПЦ МП, яка є частиною Російської православної церкви. Євгенія Кузьменко працювала масажисткою і мешкала в Херсоні, однак під час окупації обласного центру переїхала до Новотроїцького. 

Нещодавно Євгенію Кузьменко «переобрали» гауляйтеркою Новотроїцького терміном на 5 років.