Віктор Марченко, гауляйтер села Рубанівка на Херсонщині, про якого писав ЦЖР, отримав підозру у держзраді

Південь
Віктор Марченко, колаборант Фото: Facebook

32-річний Віктор Марченко, мешканець села Запоріжжя Рубанівської громади Каховського району Херсонщини підозрюється в державній зраді і колабораційній діяльності. Він працює на ворога головою окупаційної адміністрації села Рубанівка, про що першим повідомляв ЦЖР. За скоєний злочин він може сісти за ґрати довічно, з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на оприлюднений текст підозри управління СБУ в Черкаській області.

Слідчі підтвердили інформацію ЦЖР про те, що Марченко Віктор Вікторович, уродженець Берислава, мешканець села Запоріжжя, добровільно перейшов на бік ворога. В травні 2023 року він висунув свою кандидатуру на посаду голови окупаційної адміністрації Рубанівки під час організованого загарбниками зборів мешканців села. Після чого його одразу ж призначили.

Відтоді Віктор Марченко співпрацює з окупантами, виконує всі їхні вказівки, допомагає їм вести підривну діяльність проти України. Саму Рубанівську громаду загарбники «приєднали» до складу неіснуючого Великолепетиського району.

За скоєний злочин Марченку заочно повідомлено підозру в колабораційній діяльності і державній зраді – за ч. 5 ст. 111-1 і ст. 2 ст. 111 КК України. Йому світить довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про призначення Віктора Марченка в травні 2023 року першим повідомляв ЦЖР. Він навчався в Горностаївській громаді Каховського району, закінчив Херсонський державний аграрний університет, працював агрономом, різноробом, вчителем хімії та біології, а останнім часом був оператором зерноочисного комплексу в селі Запоріжжя.

У 2015 році Віктора Марченка обрали депутатом тодішньої Демидівської сільської ради від партії «Наш край», а в 2020 році він від цієї ж партії балотувався на посаду голови новоутвореної Рубанівської громади, але не був обраний.