Окупанти заборонили мешканцям ТОТ Запоріжчини без російських аусвайсів працювати у сфері освіти та транспортних перевезень

Південь
Для працевлаштування потрібен російський паспорт. Фото: Скрін з відео окупаційного Телеграм

Росіяни продовжують політику примусової паспортизації на нових окупованих територіях. Гауляйтер Запоріжчини Євген Балицький своїм “указом” заборонив мешканцям захопленої території, які не отримали російських паспортів, працювати в освітній сфері, сфері транспортних перевезень та займатися діяльністю з підбору персоналу.
Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на “розпорядження” гауляйтера.

У “документі”, підписаному 26 лютого 2024 року, йде мова про заборону для суб’єктів господарювання брати на роботу у певних сферах людей без громадянства РФ, навіть якщо вони отримали патент на трудову діяльність.

Люди без громадянства РФ не зможуть працювати водіями таксі чи автобусів на міському чи приміському сполученні. 

Їм заборонено працювати в агенціях з підбору персоналу. Також не допустять до роботи “іноземних громадян”, до яких фактично прирівняли і мешканців ТОТ, що не отримали паспорт РФ, на будь-яку посаду в освітніх закладах окрім прибиральників і двірників.

Це продовження політики примусової паспортизації на захоплених територіях Півдня України.

ЦЖР повідомляв, що мешканців, які не отримали громадянство РФ, прирівнюють до мігрантів і застосовуватимуть до них міграційне законодавство РФ. У разі, якщо мешканці відмовляються від російського паспорту і уникають постановки на міграційний облік, вони можуть бути депортовані.

Також окупанти заборонили здійснювати будь-які виплати і розрахунки особам без російської картки платника податків, яку можна отримати лише з паспортом РФ. 

Виключно особи з громадянством РФ можуть отримати медичну допомогу.