Петро Ігнатов, експоліцейський з Білозерки на Херсонщині, отримав 15 років тюрми за роботу на РФ

Південь
Петро Ігнатов, колаборант
Петро Ігнатов, колаборант

39-річний Петро Ігнатов перейшов на бік окупантів, очолюючи один із відділів головного управління Нацполіції в Херсонській області. Він схиляв колег до колабораційної діяльності, переслідував їх і здавав інформацію про них ворогу. За скоєний злочин він отримав 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це йдеться у вироку Соснівського районного суду м. Черкаси від 22 березня, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Суд встановив, що 39-річний Ігнатов Петро Петрович, уродженець м. Миколаїв, мешканець селища Білозерка Херсонського району Херсонщини, з 2015 року проходив службу в ГУНП в Херсонській області. З жовтня 2020 року він очолював там один із відділів.

Однак уже в березні-квітні 2022 року Ігнатов почав працювати на ворога. Звільнили його з поліції 9 травня 2022 року.

У незаконному правоохоронному органі ворога Петро Ігнатов отримав посаду «оперуполномоченного управления оперативно-технических мероприятий министерства внутренних дел Херсонской области» і звання «майора поліції». 

Свідки розповіли, що Петро Ігнатов працював в окупаційному «ОМОНі» з перших днів великої війни і брав участь у розгоні мирних мітингів у Херсоні.

Ігнатов схиляв своїх колег до роботи на ворога і здавав їх росіянам. Однак сам він попервах намагався це приховувати. 

«Він був другом нашої родини і знав, що ми на боці України, ми відкрито про це говорили. Під час сімейних зустрічей Петро Ігнатов таємно схиляв мого чоловіка працювати разом із ним на Росію», – розповіла в суді одна зі свідків.

Відомо, що на ворога працює й дружина Петра Ігнатова Олена Ковальова-Ігнатова. На початок повномасштабної війни вона теж працювала в Нацполіції України і зрадила присязі. 

Зі сторінки в соцмережі Петра Ігнатова видно, що він задовго до початку великої війни не приховував своїх проросійських поглядів. Зокрема, він публікував портрет одного зі своїх кумирів – останнього російського імператора Ніколая ІІ. На той момент він уже працював у Нацполіції України.

На судові засідання Петро Ігнатов не явився. Тож суд заочно визнав його винним у колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 КК України.

Вирок – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також Ігнатова позбавили спеціального звання «майор поліції». Ще йому заборонили обіймати будь-які посади в правоохоронних органах і органах влади протягом 15 років.

  • Як повідомляв ЦЖР, 40-річний Роман Кам’янський, будучи командиром взводу №2 роти поліції особливого призначення ГУНП в Херсонській області, перейшов на бік ворога і став працювати в місцевій окупаційній поліції. Він був причетний до викрадень і катувань цивільних людей, розгону мирних акцій протесту. За скоєні злочини його заочно покарано на 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.