Під час вибуху в багатоповерхівці в селі Роздольне на Херсонщині загинув 23-річний поліцай Владислав Плющ

Південь
Владислав Плющ, колаборант
Владислав Плющ, колаборант

Під час прильоту 11 квітня по захопленій російськими загарбниками житловій багатоповерхівці в селі Роздольне Каховської громади на Херсонщині загинув 23-річний колаборант Владислав Плющ. Він – мешканець села Чорнянка сусідньої Таврійської міської громади, працював дізнавачем в окупаційному відділі поліції Нової Каховки. Односельці радіють смерті цього зрадника.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Під час вибуху, який стався 11 квітня і розніс житлову багатоповерхівку в селі Роздольне Каховської громади, де розквартирувалися російські окупанти, загинув колаборант Плющ Владислав Ігорович, 25 вересня 2000 року народження. Він – уродженець і мешканець села Чорнянка Таврійської міської громади. 

Інформацію про його загибель підтвердила окупаційна адміністрація села Чорнянка.

Владислав Плющ працював на окупантів дізнавачем в незаконному «відділі поліції» Нової Каховки. За колабораційну діяльність Служба безпеки України ще в червні 2023 року заочно повідомила йому підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

В січні 2022 року Владислав Плющ подав декларацію як кандидат на посаду «дільничного офіцера поліції, інспектора з ювенальної превенції, поліцейського роти конвойної служби, поліцейського з обліку та зберігання речових доказів». Судячи з цієї декларації, він ніде до цього не працював і не мав жодних заощаджень. Мешкав він у будинку, власником якого є його рідний дідусь.

«Наприкінці лютого 2022 року Владислав Плющ мав їхати проходити практику в Національній поліції чи то в Херсоні, чи то в Одесі. Після початку повномасштабної війни він плакався, що в поліції його нібито кинули і тепер йому робота там не світить. Коли ж у Чорнянці з’явилась окупаційна адміністрація, Плюща покликали працювати до них поліцаєм. Він потім ще хизувався, що отримує від росіян зарплату в 60 тисяч рублів на місяць. Але людиною він був дуже гнилою. Односельці всі радіють його смерті. Заслужив», – розповіли ЦЖР мешканці села Чорнянка, які знали Владислава Плюща.

За їхніми словами, з окупантами співпрацювала й рідна мати колаборанта. Вона займалась незаконним вивезенням чужих дітей з тимчасово окупованої Херсонщини.

Джерела ЦЖР також розповіли, що голова окупаційної адміністрації села Чорнянка Катерина Тесля особисто займалась організацією похорон колаборанта Владислава Плюща. Ліквідованого зрадника тут зібрались поховати як справжнього героя Росії.

  • Як повідомляв ЦЖР, у селі Роздольне, що знаходиться в окупованій Каховській громаді, 11 квітня пролунав вибух, внаслідок якого ледь не загинув місцевий гауляйтер Олег Гончаров. Це сталося, коли він прямував до однієї з багатоповерхівок, де розмістились військові РФ. Вибухом будівлю частково зруйновано, а щонайменше четверо окупантів загинули.