Pussy Riot в Нью-Йорку провели акцію на підтримку політв’язня Олега Сенцова

Життя
Олег Сенцов Фото: Facebook Save Oleg Sentsov

У Нью-Йорку 23 жовтня учасниці російської панк-рок-групи Pussy Riot провели акцію в підтримку кримського режисера Олега Сенцова,  який знаходиться у в’язниці в Росії. 

«Якщо ми робимо одну справу, то ніяких кордонів між нами не існує. Ми повинні продовжувати говорити про справу Сенцова і Кольченко. Вежу після акції перекрила поліція на півгодини, але найкрутіший момент – охоронці, передають один одному Free Sentsov як позивний», – написала одна з учасниць групи Марія Альохіна, передає Центр журналістських розслідувань.

Учасниці групи розгорнули скріплені степлером простирадла з написом «Free Sentsov» всередині житлового хмарочоса Trump World Tower, розташованого в Манхеттені. З простирадлом вилетіли листівки із закликами звільнити Олега Сенцова.

На кінофестивалі українського кіно, який 4 жовтня відкрився у варшавському кінотеатрі Kino Luna, пройшла символічна акція із закликом до звільнення українського режисера Олега Сенцова.

Учасниці російської панк-рок-групи Pussy Riot Марія Альохіна та Ольга Борисова 25 серпня випустили відеоролик на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Pussy Riot – російська панк-рок-група, що діє на принципах анонімності і виступає в формі несанкціонованих акцій.