Чорноморська безпека: 5 юридичних кроків України

Думки
Богдан Устименко, юрист-міжнародник, експерт з міжнародного морського права Фото: investigator.org.ua

Загальна площа українського моря (територіальне море та виключна морська економічна зона) до російського вторгнення дорівнювала 137 000 кв. км. Починаючи з 20 лютого 2014 року Україна втратила контроль над власною морською акваторією загальною площею близько 100 000 кв. км. 

Морська «повзуча» окупація не припиняється… У цій критичній ситуації Україні необхідно зробити 5 юридичних кроків у сфері морської безпеки, які будуть мати значення не тільки для нашої держави, а и для безпеки всього Чорноморського регіону.

Про це пише Богдан УСТИМЕНКО, радник ініціативи «Друзі України» Фундації «США-Україна», експерт з міжнародного морського права, магістр права, адвокат, передає blackseanews.net

  • Чому Україна має встановити морський режимний район довкола окупованого Росією Криму, для чого потрібен закон про територіальні води,  як вести юридичну боротьбу проти РФ, яка все більше нахабніє та грубо порушує морські права сусідніх держав у Чорному морі та  хто може бути союзником України  у міжнародних судах проти РФ.  Про все це – в інтерв’ю з Богданом УСТИМЕНКОМ, радником ініціативи «Друзі України» Фундації «США-Україна», експертом з міжнародного морського права, і до кінця 2019 року – першим заступником начальника Державної установи «Держгідрографія» у програмі «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська).