Путінюгенд на низькому старті: в окупованому Криму створюють центр військової підготовки для дітей

Крим
Тренування дітей в «Союзе пограничников Крыма». Фото з соцмереж

В окупованому Криму анонсують відкриття центру з морської та військової підготовки дітей з красномовною назвою «Защитник Отечества». Звести його планують у Сімферополі вже наприкінці березня. Ініціатором створення дитячого мілітарі-центру став «Союз пограничников Крыма», який отримав на цю справу майже мільйон рублів з Фонду путінських грантів.

Учбово-тренувальний центр морської та початкової військової підготовки планують звести в сімферопольському мікрорайоні Мар’їно. Для нього місцева «влада» вже надала чималу ділянку – 55 соток на вулиці Лєскова, 45. За цією адресою в Сімферополі знаходилась аварійна п’ятиповерхівка. Будинок сповзав через видобуток грунту, загрожуючи поховати під завалами мешканців. На цій біді ще до анексії Криму нехило нажився спікер-будівельник Володимир Константинов, розкрадаючи гроші, надані на відселення людей, та розселяючи їх по квартирах у будинках своєї «Консолі».

На цій ділянці планують звести містечко-полігон зі смугою перешкод, скеледромом та тирами, де дітей вчитимуть стріляти та метати ножі, а також керувати безпілотниками.  Облаштувати комплекс збираються рекордно швидко – за три тижні. Адже капітальних будівель там не буде, лише намети та вагончики. Тобто за мільйон зведуть полігон з гімна та палиць.

Але найцікавіша частина проекту – морська підготовка. Менеджерам Фонду путінських грантів варто було б вивчити географію анексованого півострова. Бо моря в Сімферополі немає. Але так зручненько вийшло, що поряд із наданою ділянкою є озерце – колишній кар’єр, через який і сповзав будинок на Лєскова,45. В темні води того ставка і занурюватимуться діти в водолазних костюмах. Але взимку «морем» для підготовки стане басейн медінституту, щоправда, за окрему плату.

Ставок на вул. Радіщева у Сімферополі. Фото: plantarium.ru

За планами організаторів, щотижня полігон прийматиме півтори сотні сімферопольських школярів. За рік вони мріють «виховати» 4 тисячі юнаків. Філію центру планують організувати у Феодосії.

Проект створення учбово-тренувального центру для виховання Путінюгенд якнайкраще вписався в порядок денний країни-агресора, яка планомірно втягує дітей в свою перманентну «Зарницю».

«Сьогодні виникла жорстка необхідність проведення загальної початкової воєнної,  допризовної підготовки для всіх учнів освітніх закладів РФ. І не тільки воєнної, але й воєнно-патріотичної та ідеологічної», – сказано в описі проекту.

Тренування дітей в «Союзе пограничников Крыма». Фото з соцмереж

Однак у «Союзе пограничников Крыма» бідкаються – викладати військову справу нікому. Тож вирішили підзаробити і на цьому дефіциті. Паралельно з проектом дитячого мілітарі-комплексу оперативно запустили ще один – «Інструктор-воєнрук». На нього «пограничники» також отримали путінський грант – майже півмільйона рублів. Готуватимуть інструкторів воєнної справи, простіше кажучи – викладачів ПВП (початкової воєнної підготовки), яку Росія відновлює в школах. Перші 15 майбутніх інструкторів  вже навчаються за проектом і у вересні прийдуть промивати мізки сімферопольським школярам. Серед майбутніх воєнруків, звісно, будуть «херої СВО».

Олександр Дьяченко, глава «Союза пограничников Крыма». Фото з соцмереж

Воєнізувати кримських дітей «Союз пограничников Крыма» почав ще до повномасштабної війни Росії проти України, осідлавши тему військової підготовки підлітків.

Олександр Дьяченко, глава «Союза пограничников Крыма». Фото з соцмереж

За словами очільника «Союза пограничников Крыма» Олександра Дьяченка, за 5 років «Союз» виграв 12 путінських грантів. Серед них: «Варяг» та «Фрог» – з навчання пiдлiткiв основам воєнно-морської справи, «Защитник рубежей» – вiйськово-польові збори для юнаків, проект «Встанем» – проведення тренувальних занять з військової підготовки школярів. На кожен з цих проектів «Союз» отримав по півмільйона рублів.

Тренування дітей воєнно-патріотичного клубу «Варяг». Фото з соцмереж

Судячи з фото, які «Союз пограничников Крыма» викладає на своїй сторінці в соцмережі, комфортом дітей організатори не дуже переймаються. Наприклад, так виглядає їдальня, облаштована в якомусь сараї чи гаражі, прикрашеному прапором з написом «Фонд президентских грантов».

Діти в таборі «Варяг». Фото з соцмереж

«Союз пограничников Крыма» – не єдиний, хто заробляє на патріотичному вихованні юнаків. Путінські гранти масово видаються на мілітаризацію дітей – різноманітні військові табори, курси підготовки до служби в армії, військово-польові збори. 

 ЦЖР писав про проект севастопольського відділення ДОСААФ «Юний оператор БПЛА», який також отримав грант від фонду Путіна.