У Криму «суд» заарештував «українського диверсанта» Лимешко на 2 місяці

Крим

В окупованому Криму «Київський райсуд» Сімферополя заарештував на 2 місяці «українського диверсанта» Геннадія Лимешко, затриманого ФСБ 12 серпня за нібито підготовку диверсій проти об’єктів інфраструктури і життєзабезпечення півострова.

Рішення про арешт громадянина України Лимешко було ухвалене14 серпня, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби «суду».

«Розглянуто і задоволено клопотання слідчого слідчого відділу Управління ФСБ Росії по Республіці Крим про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно Лимешко Геннадія Геннадійовича, підозрюваному в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.223.1 КК РФ (незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконні виготовлення, переробка або ремонт вибухових пристроїв – ред.), терміном на 2 місяці, до 13 жовтня 2017 року», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 серпня російська ФСБ заявила про затримання 12 серпня в окупованому Криму чергового «українського диверсанта» Геннадія Лимешко, який названий «агентом СБУ» і нібито готував кілька диверсій проти об’єктів інфраструктури і життєзабезпечення півострова.

У СБУ назвали заяву ФСБ про затримання чергового «українського диверсанта» в окупованому Криму «фейковий новиною» і провокацією, яку спецслужба РФ використовує для залякування населення півострова.